Ξεσπάθωσε η Ελλάκτωρ, πακέτα στην Eurobank, μικρή άνοδος για τον δείκτη

18:31 8/4/2020 - Πηγή: Mononews

Με κέρδη 0,22% έκλεισε ο γενικός δείκτης του Χ.Α. κάνοντας το 3Χ3, αλλά όχι με την φόρα των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων.

Στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις ανακτήθηκε κεφαλαιοποίηση 4,3 δισ. ευρώ και 7 δισ. συνολικά από την περιδίνηση της αγοράς στις 491 μονάδες. Ο απόηχος του ναυαγίου του Eurogroup έκανε αισθητή την παρουσία του στα παρκέ των χρηματιστηρίων τα Φρανκφούρτης και των Παρισίων, καθώς οι δείκτες εκεί σημειώνουν απώλειες πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα.

Είναι σημαντικό ωστόσο ότι η Wall Street σημειώνει άνοδο πάνω από 1,3% και με λίγη… τύχη θα μπορούσε να οδηγηθεί στις

23.000 μονάδες. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και η πτώση των αγορών στην Ευρώπη δεν θυμίζει σε τίποτα τις απώλειες του περασμένου διαστήματος. Κι αυτό, σύμφωνα με την αγορά, συμβαίνει διότι α) σε χώρες όπως η Ιταλία η καμπύλη οριζοντιώθηκε και θυμίζει περισσότερο… οροπέδιο, σύμφωνα με τους ειδικούς που σημαίνει σταθεροποίηση σε νεκρούς και κρούσματα. Και β)  Μπορεί το eurogroup μετά από 16 ώρες συνεδρίασης και τρεις διακοπές μέσα στη νύχτα να βρέθηκε σε αδιέξοδο, αλλά είναι βαθιά η πεποίθηση των επενδυτών, ότι η Ευρώπη θα οδηγηθεί σε λύση βγάζοντας από το δημοσιονομικό λαβύρινθο τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Οι συναλλαγές στο Χ.Α., παρά το γεγονός ότι η τρέχουσα εβδομάδα είναι η Μεγάλη Εβδομάδα   τους καθολικούς, οπότε η όρεξη για επενδύσεις μειώνεται, δεν παρατηρείται κάτι τέτοιο. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 74,9 εκατ. ευρώ. Εκ των οποίων τα 7,04 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα. Στην Eurobank άλλαξαν χέρια 13,5 εκατ. τεμάχια, μεταξύ 0,38 – 0,402 ευρώ. Πρόκειται για το… 0,367% του μετοχικού κεφαλαίου.

Η Ελλάκτωρ έκλεψε την παράσταση με  19,05%, ενώ ακολούθησε η  Βιοχάλκο με 9,33% και η Motor Oil με  6,62%. Επίσης, κέρδη 5,24% κατέγραψε η Eurobank, ενώ πάνω από 2% ήταν τα κέρδη για Alpha Bank, ΔΕΗ και Τέρνα Ενεργειακή. Άνοδος 1,98% για την Πειραιώς και 1,35% για την Εθνική, ενώ Μυτιληναίος, Aegean, ΟΤΕ, Lamda, Φουρλής και ΓΕΚ Τέρνα έκλεισαν οριακά ανοδικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα