Ξεκίνησε η απολογία Μιχαλολιάκου: Αποδοκιμασίες στην αίθουσα – Τι υποστήριξε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής

Παρόντες και οι γονείς του Παύλου Φύσσα

Επεισοδιακά ξεκίνησε η σημερινή απολογία του ιδρυτή του κινήματος της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος κάθεται σήμερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Από νωρίς το πρωί είχαν ξεκινήσει οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τον χώρο όπου θα κατέφθανε ο κ. Μιχαλολιάκος,

με αποτέλεσμα η κίνηση στη λεωφόρο Αλεξάνδρας να αποκλειστεί.

Κατά την άφιξή του, περίπου 70 υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής βρίσκονταν στο σημείο και στάθηκαν προσοχή, καθώς ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής εισερχόταν στο εσωτερικό της αίθουσας. Παράλληλα, ωστόσο, ακούστηκαν και έντονες αποδοκιμασίες, κυρίως από την πλευρά της αίθουσας όπου κάθονταν συγγενείς θυμάτων.

Αξίζει, μάλιστα, να αναφερθεί ότι στη δίκη παρευρίσκονται πολλοί φίλοι, αλλά και συγγενείς του Παύλου Φύσσα, οι οποίοι υποδέχθηκαν τον κατηγορούμενο, κρατώντας χαρτάκια με σημειωμένο επάνω μόνο τον αριθμό έξι, δηλώνοντας έτσι τον χρόνο που έχει συμπληρωθεί από τη δολοφονία του μουσικού.

Η Μάγδα Φύσσα κατά την άφιξή της στο Εφετείο

Ο κατηγορούμενος ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης ξεκίνησε την απολογία του, μέσα σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα και κάτω από αυστηρότατα αστυνομικά μέτρα ασφαλείας, δηλώνοντας αθώος για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, ενώ στη συνέχεια ανέπτυξε τη θέση του περί πολιτικής σκευωρίας.

Αναλυτικότερα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος έκανε λόγο για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, ενώ παράλληλα σημείωσε πως είναι η πρώτη φορά από γεννήσεως του ελληνικού κράτους που «κάθεται στο εδώλιο πολιτικός αρχηγός για πράξεις ενός οπαδού του κόμματος».

Ο κ. Μιχαλολιάκος, μάλιστα, χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Ιταλίας, υποστηρίζοντας ότι «δεν κατηγορήθηκε ο Σαλβίνι, επειδή οπαδός του σκότωσε λαθρομετανάστη».

Σημειώνεται ότι, κατά την απολογία του, ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε μπροστά του το βιβλίο του με τίτλο «Τα πρώτα χρόνια», ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που ήπιε νερό από τα δύο μπουκάλια που ήταν τοποθετημένα δίπλα του.

Αυτή την ώρα, η απολογία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής βρίσκεται σε εξέλιξη.

The post Ξεκίνησε η απολογία Μιχαλολιάκου: Αποδοκιμασίες στην αίθουσα – Τι υποστήριξε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα