Βρετανία: 359 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο, ανησυχία για την πιθανότητα νέου κύματος της πανδημίας

22:02 3/6/2020 - Πηγή: Mononews

Οι νέοι θάνατοι που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Βρετανία είναι 359 και συνολικά ο αριθμός τους φτάνει τους 39.728, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Χθες διαγνώστηκαν 1,871 θετικά τεστ. Ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης, Πάτρικ Βάλανς, επανέλαβε στη διάρκεια της ενημέρωσης ότι ο πραγματικός αριθμός νέων περιστατικών με κορωνοϊό ημερησίως εκτιμάται περίπου στις 8.000 (καθώς ο ημερήσιος αριθμός που παρουσιάζει το υπουργείο αφορά μόνο αυτούς

που έκαναν το τεστ και βρέθηκαν θετικοί).

Επεσήμανε ότι οι αριθμοί πέφτουν με αργούς ρυθμούς, γεγονός που δεν αφήνει χώρο για μεγάλη ευελιξία. Επίσης, επέστησε προσοχή σε ένα πιθανό νέο κύμα πανδημίας στη Βρετανία, αφού υπάρχουν παραδείγματα στη διεθνή κοινότητα νέων εξάρσεων του ιού μετά την άρση των περιορισμών στις χώρες.

Ερωτηθείς για την συγκεκριμένη χρονική στιγμή έναρξης ισχύος της καραντίνας στις διεθνείς αφίξεις, ο Βάλανς είπε ότι η επιστημονική επιτροπή δεν έδωσε συστάσεις για την χρονική στιγμή εφαρμογής της, καθώς αυτό είναι ένα πολιτικό θέμα που αφορά την κυβέρνηση, αλλά επανέλαβε ότι η επιστημονική επιτροπή συστήνει ότι το μέτρο της καραντίνας έχει το καλύτερο αποτέλεσμα όταν τα περιστατικά του ιού βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο εντός του Ηνωμένου Βασιλείου και σε υψηλό σε άλλες χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα