Βασίλης Κικίλιας για αντικαπνιστικό νόμο: Τέλος οι παραινέσεις- Πότε ξεκινούν τα τσουχτερά πρόστιμα

Τι δήλωσε για τα πρόστιμα του αντικαπνιστικού νόμου και τις…θερμάστρες

Τη διαβεβαίωσή του ότι ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί σε όλα τα μαγαζιά της χώρας ανεξαιρέτως επανέλαβε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή που παραχώρησε.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, ο κ. Κικίλιας ξεκαθάρισε ότι από 20 Νοεμβρίου δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλες παραινέσεις προς τους πολίτες. Ο αντικαπνιστικός νόμος θα τεθεί πλέον σε πλήρη εφαρμογή και όποιος παραβιάζει το μέτρο, θα τιμωρείται με τσουχτερά πρόστιμα.

Εν συνεχεία, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε

και στο πολυσυζητημένο ζήτημα με τις θερμάστρες, που, όπως ακούστηκε, θα εγκατασταθούν έξω από τα μαγαζιά, ώστε να μπορούν οι καπνιστές να καπνίζουν εκεί, χωρίς να κρυώνουν.

Ο κ. Κικίλας δήλωσε συγκεκριμένα: «Εφαρμόστηκε στην Ιταλία η επιδότηση και είπα ότι το εξετάζουμε κι αυτό. Δεν είπα ότι θα υπάρχουν εξαιρέσεις στο νόμο. Αυτός θα εφαρμοστεί οριζοντίως σε όλα τα μαγαζιά. Και, κυρίως, στα μεγάλα, αυτά που έχουν άνω των 300-400-500 καθισμάτων. Θα είναι τόσο μεγάλα τα πρόστιμα γι’ αυτούς, που δεν θα αντέχονται. Από τις 20 Νοεμβρίου και μετά δεν θα υπάρχουν πια παραινέσεις απλές από τα κλιμάκια της αστυνομίας. Θα αρχίσουν να πέφτουν πρόστιμα και θα είναι τσουχτερά».

The post Βασίλης Κικίλιας για αντικαπνιστικό νόμο: Τέλος οι παραινέσεις- Πότε ξεκινούν τα τσουχτερά πρόστιμα appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα