Τζόνσον: Ο κορονοϊός είναι η χειρότερη κρίση δημόσιας υγείας της γενιάς μας – 134 νέα κρούσματα στη Βρετανία

Για τη «χειρότερη κρίση δημόσιας υγείας της γενιάς μας» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ανακοινώνοντας τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Ειδικότερα, μετά τη συνεδρίαση της ομάδας Cobra κι ενώ τα κρούσματα στη Βρετανία έχουν αυξηθεί ραγδαία σήμερα με 134 μέσα σε ένα 24ωρο, ο Τζόνσον ανέφερε ότι «πολύ περισσότερες οικογένειες θα χάσουν αγαπημένα τους πρόσωπα». «Έχουμε κάνει ότι έπρεπε για να συγκρατήσουμε τη νόσο», υποστήριξε, εξηγώντας ότι η πιο επικίνδυνη περίοδος

θα έλθει σε μερικές εβδομάδες και γι’ αυτό η Βρετανία εισέρχεται σε διαδικασία ανάσχεσης.

Ο Τζόνσον κάλεσε όλους όσοι έχουν συμπτώματα κορονοϊού να παραμείνουν στο σπίτι τους για τουλάχιστον επτά ημέρες. Ακόμα, στο σπίτι θα πρέπει να παραμείνουν και τα πρόσωπα που μένουν μαζί. «Σκεφτήκαμε το ενδεχόμενο να απαγορεύσουμε τις μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις. Η ακύρωση τέτοιων εκδηλώσεων θα έχει μικρή επίπτωση στη διάδοσή του», ανέφερε. Επίσης, ο Τζόνσον ανακοίνωσε ότι δεν θα κλείσουν τα σχολεία, επικαλούμενος τις οδηγίες των επιστημόνων, που όπως είπε θεωρούν ότι «θα μπορούσε να κάνει περισσότερη ζημιά από καλό. Τα σχολεία θα κλείνουν μόνο εάν υπάρχει συγκεκριμένη οδηγία για κάτι τέτοιο».

Ο ίδιος τόνισε πως «η ασθένεια είναι πιο επικίνδυνη για τους μεγαλύτερους». Σε αυτό το πλαίσιο προσπάθησε να καθησυχάσει τους περισσότερους πολίτες, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη φροντίδας των ηλικιωμένων.

Παράλληλα, ο κορυφαίος επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης, Πάτρικ Βάλανς, δήλωσε σήμερα πως ο πιθανός αριθμός των ανθρώπων στη Βρετανία που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό κυμαίνεται μεταξύ 5.000-10.000.

«Αυτή τη στιγμή καταμετράμε περίπου 590 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και περισσότεροι από 20 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Εάν υπολογίσετε τι σημαίνει πραγματικά αυτό σε σχέση με τον συνολικό αριθμό, είναι πολύ πιθανότερο να έχουμε μεταξύ 5000-10.000 ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον ιό αυτή τη στιγμή», επισήμανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα