Τσιόδρας: 156 νέα κρούσματα, στους 121 οι νεκροί από την πανδημία

Στους 121 έφτασαν οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα καθώς στις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 5 νέοι θάνατοι, όπως ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθημερινή ενημέρωση του υπ. Υγείας. Από τους 121 νεκρούς, οι 32 είναι γυναίκες.

Παράλληλα ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως εντοπίστηκαν 156 νέα κρούσματα, από τα οποία τα 150 αφορούν τη δομή μεταναστών στο Κρανίδι. Μάλιστα,

όπως ανέφερε από τους 150, οι 148 αφορούν μετανάστες, ένας είναι εργαζόμενος στη δομή και ένα μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη δομή βρίσκεται σε καραντίνα από τη Μεγάλη Πέμπτη.

Συνολικά ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα έφτασε τους 2.401. Το 56% είναι άνδρες, ενώ 572 έχουν σχέση με ταξίδι στο εξωτερικό και 1.111 με άλλο γνωστό κρούσμα.

59 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, με μέση ηλικία τα 67 έτη. 46 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο από αυτές.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 55.666 έλεγχοι σε κλινικά δείγματα.

Σε όλον τον κόσμο έχουν διαγνωστεί με τον ιό πάνω από 2,5 εκατ. άνθρωποι.

Πιθανά αίτια για τα θανατηφόρα κρούσματα νέων

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στον πρόσφατο θάνατο ενός 35χρονου, ο οποίος δεν είχε άλλο επικείμενο νόσημα. Σημείωσε ότι στην πατρίδα μας δεν είδαμε πολλά τέτοια περιστατικά, αλλά υπάρχουν διάφορες αιτίες με τις οποίες μπορεί να συνδέεται, όπως γενετική προδιάθεση, φλεγμονώδης αντίδραση λόγω ισχυρού ανοσιοποιητικού, η μείωση του οξυγόνου στους πνεύμονες, χωρίς δύσπνοια.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, όπως είπε το 30,9% είναι μεταξύ 18-39 ετών και 79 κρούσματα αντιστοιχούν σε παιδιά. Επίσης είχαμε δύο θανάτους σε ανθρώπους ηλικίας ως 39 ετών.

Όπως είπε, μπορούμε να αντλήσουμε αισιοδοξία από τις ζωές που κερδήθηκαν ενώ τόνισε  ότι  εξακολουθούμε και πηγαίνουμε καλά και ο δείκτης ROE είναι σημαντικά κάτω του 1 και μπορεί να έρθει χαλάρωση των μέτρων σταδιακά και με προσοχή.

Η κλίμακωση της επιδημιολογικής επιτήρησης είναι σημαντική για  την πορεία των μέτρων, σημείωσε, για τα οποία, ο συστηματικός σχεδιασμός και ο διάλογος συνεχίζεται. Τόνισε, ότι αύριο θα συνεδριάσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμώνων  σχετικά τόσο με τα κριτήρια των τεστ αλλά και την επανέναρξη των σχολείων. Τέλος επεσήμανε ότι στην επόμενη φάση  θα είναι σημαντική η σχολαστική επιτήρηση της υγείας και η τήρηση κανόνων υγιεινής.

Keywords
Τυχαία Θέματα