Τσαβούσογλου: Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση λάβει αποφάσεις εναντίον μας, θα απαντήσουμε

19:36 6/7/2020 - Πηγή: Mononews

Επιθετικές ήταν οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά το τέλος της συνάντησής του με τον ύπατο εκπρόσωπο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοσέπ Μπορέλ. «Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση λάβει αποφάσεις εναντίον της Τουρκίας, θα είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε. Αυτό δεν θα συμβάλει στη λύση», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Αναφορικά με την ένταση με τη Γαλλία, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η χώρα του απέδειξε ότι είναι

ψευδείς οι ισχυρισμοί της Γαλλίας για πιθανή παρενόχληση εναντίον των πλοίων της στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ εμφανίστηκε προκλητικός ενώπιον του Μπορέλ, λέγοντας: «Η ΕΕ πρέπει να υποστηρίξει τη λύση και όχι τη σύγκρουση στην Ανατολική Μεσόγειο», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Μπορέλ δήλωσε ότι βρίσκεται στην Τουρκία για να βοηθήσει να βρεθεί μία λύση μέσω του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την Ανατολική Μεσόγειο. Ωστόσο, ο Τσαβούσογλου απάντησε ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει να καταστεί όμηρος, όπως είπε, της Ελλάδας και της Κύπρου και κάλεσε την ΕΕ να είναι «έντιμος μεσολαβιτής».

Μετά τη συνέντευξη τύπου, ο Τσαβούσγλου χάρισε ένα απολυμαντικό χεριών με την ονομασία «Μπορέλ» ύπατο εκπρόσωπο της για τις Εξωτερικές Υποθέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα