Τρεις από τις καλύτερες συμβουλές του Jack Ma

Ο ιδρυτής της Alibaba Jack Ma έγινε την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 55 ετών, ενώ ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου που ίδρυσε κλείνει τα 20 χρόνια του. Ήταν επίσης η μέρα που ο Ma παρέδωσε τα ηνία στον Daniel Zhang.

Ο πρώην δάσκαλος αγγλικών ίδρυσε την εταιρεία το 1999 στην γκαρσονιέρα του στην Hangzhou. Έκτοτε, έχει

αναπτυχθεί και αποτιμάται σε 480 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Zhang, επί του παρόντος διευθύνων σύμβουλος του Alibaba Group, θα αντικαταστήσει τον Ma ως εκτελεστικός πρόεδρος.

Σε μια επιστολή προς τους υπαλλήλους του την ίδια μέρα πέρυσι, ο Ma έγραφε ότι ήθελε να επιστρέψει στη διδασκαλία: «Έχω ακόμα πολλά όνειρα να κυνηγήσω … Θέλω να επιστρέψω στην εκπαίδευση, που με ενθουσιάζει με τόση ευλογία, γιατί αυτό μου αρέσει να κάνω».

Alibaba History: 20 Years in 3 Minutes. From e-commerce to New Retail, a look back at two decades of major milestones for the company. pic.twitter.com/TlijjTBNPP

Alibaba Group (@AlibabaGroup) September 10, 2019

Καθώς ο Ma αποχωρεί, ακολουθούν μερικά από τα καλύτερα μαργαριτάρια σοφίας του:

Η πρώτη σας δουλειά είναι η πιο σημαντική

Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός νωρίτερα φέτος, ο Ma μοιράστηκε τις συμβουλές του για τις καριέρες στην κοινότητα Global Shapers:

«Όταν αποφοιτάτε και ψάχνετε για δουλειά, η πρώτη δουλειά είναι η πιο σημαντική. Όχι απαραίτητα σε μια εταιρεία που έχει ένα σπουδαίο όνομα. Θα πρέπει να βρείτε ένα καλό αφεντικό που μπορεί να σας διδάξει πώς να είστε άνθρωποι, πώς να κάνετε τα πράγματα σωστά. Μείνετε εκεί για τουλάχιστον τρία χρόνια».

Jack Ma shares the one piece of career advice he thinks everyone should follow

'Your first job is your most important. You should find a good boss that can teach you how to be a good person, how to do things properly, and then stay there.'Jack Ma shared advice to the @globalshapers community at Davos this year. Read more: https://wef.ch/33vbjq3 #ShapersSummit

Posted by World Economic Forum on Friday, August 30, 2019

Η διδασκαλία των «μαλακών» δεξιοτήτων είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον

Μιλώντας στο Νταβός το 2018, ο Ma είπε ότι πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο διδάσκουμε τα παιδιά, προκειμένου να διαφοροποιήσουμε τους ανθρώπους από την τεχνητή νοημοσύνη.

«Αν δεν αλλάξουμε τον τρόπο που διδάσκουμε, σε 30 χρόνια θα έχουμε πρόβλημα. Διδάσκουμε τα παιδιά μας τα πράγματα από τα προηγούμενα 200 χρόνια, είναι βασισμένα στη γνώση, και δεν μπορούμε να διδάξουμε τα παιδιά μας πώς να ανταγωνίζονται με μηχανές που θα να είναι πιο έξυπνες».

«Πρέπει να διδάξουμε στα παιδιά μας κάτι μοναδικό, έτσι ώστε μια μηχανή να μην μπορεί ποτέ να μας φτάσει: αξίες, πίστη, ανεξάρτητη σκέψη, ομαδική εργασία, φροντίδα για τους άλλους – τις «μαλακές» δεξιότητες – αθλήματα, μουσική, ζωγραφική, τέχνες, για να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι θα είναι διαφορετικοί από τις μηχανές».

Jack Ma says only by changing education can our children compete with machines

With just 4 days to go until our Annual Meeting, here's Alibaba co-founder Jack Ma discussing how education must change to empower future generations."Everything we teach should be different from machines". Read more: http://wef.ch/2E6fH2p

Posted by World Economic Forum on Thursday, January 17, 2019

Δεν υπάρχει ειδικός του αύριο

Ερωτηθείς από την κοινότητα του Global Shapers αν είχε αμφιβολίες όταν δημιούργησε την Alibaba, ο Ma παραδέχτηκε ότι είχε φόβους, αλλά ποτέ δεν αμφέβαλε για την ικανότητά του να πετύχει.

«Ήταν το 1999, στις πρώιμες μέρες του Διαδικτύου. Όλοι είχαν μια δίκαιη ευκαιρία, δεν υπήρχε ειδικός την εποχή εκείνη. Ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει ειδικός του αύριο».

Meet the Leader with Alibaba Executive Chairman Jack Ma

Jack Ma meets with World Economic Forum Global Shapers and Technology PioneersGlobal ShapersYoung Global Leaders

Posted by World Economic Forum on Wednesday, January 23, 2019

Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο world economic forum.org και συγγραφέας είναι η Kate Whiting

The post Τρεις από τις καλύτερες συμβουλές του Jack Ma appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα