Τράπεζα Πειραιώς: Ικανοποιητική η έναρξη του προγράμματος εθελούσιας εξόδου

Ικανοποιητικά κινείται το πρόγραμμα εθελουσίας της Τράπεζας Πειραιώς και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι τελικά θα είναι εφικτός ο στόχος αποχώρησης τουλάχιστον 800 εργαζομένων.

Από τους πρώτους που έσπευσαν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα ήταν κυρίως εργαζόμενοι του δικτύου, ώστε να λάβουν και το έξτρα bonus του 5% που δινεται σε όσους υπέβαλαν το αίτημα αποχώρησης μέχρι

χθες 11 Νοεμβρίου.

Όπως είναι γνωστό το πρόγραμμα, που απευθύνεται στους εργαζομένους που έχουν τουλάχιστον 3 χρόνια υπηρεσίας στην τράπεζα ανεξαρτήτως ηλικίας, προσφέρει μέγιστο ποσό αποζημίωσης και bonus 180.000 ευρώ, ολοκληρώνεται σε μία βδομάδα, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου.

Τις προηγούμενες μέρες οι εργαζόμενοι που ενδιαφέρονται να αποχωρήσουν ενημερώθηκαν μέσα από ειδική φόρμα για το πακέτο της αποζημίωσης και bonus που τους αναλογεί.

Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε στις 30 Οκτωβρίου και προσφέρει εφάπαξ ποσό που αντιστοιχεί σε έναν αριθμό μηνιαίων μικτών μισθών και προσαυξάνεται ανάλογο με την ηλικία, τον χρόνο υπηρεσίας στην τράπεζα, αλλά ρόλο παίζει και η γεωγραφική περιοχή απασχόλησης.

Συγκεκριμένα εργαζόμενοι ηλικίας ως 39 ετών θα λάβουν 20 μισθούς, όσοι είναι ηλικίας 40-40 ετών θα λάβουν 30 μισθούς, οι εργαζόμενοι ηλικίας 50-55 ετών 38 μισθούς και σε όσους είναι άνω των 56 ετών και αποχωρήσουν προσφέρονται 45 μισθοί.

Επιπλέον υπάρχει προσαύξηση ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας και συγκεκριμένα μέχρι 10 χρόνια στην τράπεζα +8%, από 11-20 χρόνια προϋπηρεσίας η προσαύξηση είναι 10% και για προϋπηρεσία πάνω από 21 χρόνια 15%.

Όσοι δε εργάζονται σε καταστήματα του δικτύου θα λάβουν επιπλέον 20% και όσοι απασχολούνται σε καταστήματα που έχει ανακοινωθεί το κλείσιμο τους θα λάβουν επιπλέον 2 μισθούς.

Ακόμα διατηρούνται για 5 χρόνια οι καλύψεις ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης μέσω του ιατροφαρμακευτικού προγράμματος της Τράπεζας Πειραιώς καθώς και η αξιοποίηση των συμβουλευτικών υπηρεσιών των Προγραμμάτων EAPs (Employee Assistance Programs).

Ενώ για εκείνους που επιθυμούν να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά, η τράπεζα σε συνεργασία με εξωτερικούς εξειδικευμένους συνεργάτες, σχεδίασε προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης, μεταξύ των οποίων, συμβουλευτική επιχειρηματικότητας για τη σύσταση νέας επιχείρησης.

Διαβάστε ακόμα:

Εθνική Τράπεζα: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου των εργαζομένων – Τι προβλέπει

Εθελούσια έξοδος: 5.000 τραπεζοϋπάλληλοι θα έχουν αποχωρήσει μέσα στο 2020 από τις 4 συστημικές τράπεζες

Τράπεζα Πειραιώς: Οικονομικά «ενισχυμένο» το νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για την αποχώρηση 1.000 και πλέον εργαζομένων

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα