Τραμπ: Το Ιράν δεν κέρδισε πόλεμο και δεν έχασε ποτέ διαπραγμάτευση

15:27 3/1/2020 - Πηγή: Mononews

Ο Αμερικανός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τραμπ, με τον πλέον γνωστό μοναδικό τρόπο – με μια ακόμα ανάρτησή του στο Twitter – βγήκε να εξηγήσει τον λόγο τον οποίο διέταξε την δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί.

«Το Ιράν ποτέ δεν κέρδισε σε πόλεμο και ποτέ δεν έχασε σε διαπραγμάτευση», έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να

κλιμακώσει την ένταση με την Τεχεράνη, δίνοντας εντολή για την εξόντωση του Ιρανού, Κασέμ Σουλεϊμανί.

Iran never won a war, but never lost a negotiation!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 3, 2020

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντόναλντ Τραμπ γράφει την ίδια φράση για το Ιράν. Ακριβώς το ίδιο έγραψε σε tweet του στις 29 Ιουλίου.

Just remember, the Iranians never won a war, but never lost a negotiation!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 29, 2019

Οι Αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις το πρωί της Παρασκευής ολοκλήρωσαν την υπό διαταγή Ντόναλντ Τραμπ επιχείρηση για την εξόντωση του στρατηγού Σουλεϊμανί, στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Το Πεντάγωνο παρέμεινε αόριστο σχετικά με την ίδια την επιχείρηση, όταν παραδέχθηκε σε ανακοίνωσή του πως διεξήγαγε την ενέργεια αυτή κατόπιν διαταγής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

General Soleimani was actively developing plans to attack American diplomats and service members in Iraq and throughout the region. https://t.co/Me5DMvMgSp

— The White House (@WhiteHouse) January 3, 2020

Όμως σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, αυτή πραγματοποιήθηκε από ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροπλάνο, το οποίο έπληξε δύο οχήματα που μετέφεραν τον Σουλεϊμανί, διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας, σε οδό πρόσβασης στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Αυτού του είδους οι φόνοι ξένων στρατιωτικών φέρνουν στο νου τις μεθόδους του ισραηλινού στρατού μάλλον παρά αυτές των Αμερικανών στρατιωτικών, οι οποίοι οργανώνουν συνήθως με ακρίβεια επιχειρήσεις των ειδικών δυνάμεών τους, όταν θέλουν να εξοντώσουν καταζητούμενους όπως ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ή, πιο πρόσφατα, ο αρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.

Keywords
Τυχαία Θέματα