Τραμπ: Αν εγκριθεί αμερικανικό εμβόλιο θα εμβολιαστώ πρώτος ή τελευταίος, ό,τι μου πουν

Την ελπίδα του πως το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που ενέκρινε πρόσφατα η Ρωσία θα αποδειχθεί λειτουργικό εξέφρασε ο  πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν γνωρίζουμε πολλά για αυτό. Ελπίζουμε ότι λειτουργεί», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Λευκού Οίκου. «Προσπέρασαν ορισμένες δοκιμές και πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να τηρηθεί η διαδικασία».

Το εμβόλιο που εγκρίθηκε από τη Ρωσία

όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, δηλώνοντας μάλιστα πως μια από τις κόρες του έχει εμβολιαστεί με αυτό, έχει προκαλέσει αρκετή κριτική στον επιστημονικό κόσμο, με αρκετούς να αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα ή την ασφάλειά του, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης.

Ο Τραμπ ρωτήθηκε αν θα εμβολιαζόταν με ένα από τα εμβόλια που αναπτύσσονται σε συνεργασία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα εμβολιαζόταν, προσθέτοντας: Θα το έκανα πρώτος ή τελευταίος. Ό,τι μου πουν.

Σε περίπτωση έγκρισης εμβολίου στις ΗΠΑ, ο Τραμπ τόνισε πως θα πρέπει να χορηγηθεί πρώτα στους ηλικιωμένους ή στα πιο ευάλωτα άτομα, αν και πρόσθεσε ότι θα βασιστεί στην εμπειρία των ειδικών για αυτήν την απόφαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα