Τουρισμός: Ποια ξενοδοχεία θα μείνουν ανοικτά

Με υπουργική απόφαση θα καθοριστεί ποια ξενοδοχεία θα λειτουργούν μέχρι το τέλος Απριλίου. Στο σύνολο της Αθήνας θα μείνουν ανοικτά 10 με 11 ξενοδοχεία, καθώς είναι περισσότερες από 1 οι περιφερειακές ενότητες (κεντρικός τομέας, Πειραιάς, Ανατολικός τομέας, δυτικός τομέας κλπ).

Οι ανακοινώσεις αναμένονται μέσα στη μέρα, ενώ τα ξενοδοχεία που θα μείνουν ανοικτά θα πρέπει να διαθέτουν και εστιατόριο, προκειμένου να καλύψουν τις

ανάγκες των φιλοξενούμενων.

Σήμερα η κατάσταση στα ξενοδοχεία της Αθήνας είναι εφιαλτική.

Η πρωτεύουσα διαθέτει ένα δυναμικό από 250 ξενοδοχεία, με περισσότερα από 16.000 δωμάτια και πάνω- κάτω 30.000 κλίνες.

Η πληρότητα είναι 0. Μόλις 15 δωμάτια έχουν πελάτη. Σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας.

Εκτιμάται ότι θα επιλεγούν ξενοδοχεία μικρής δυναμικότητας -όπως είναι τα boutique hotel-, ή στην περίπτωση που επιλεγεί ξενοδοχεία μεγαλύτερης δυναμικότητας θα λειτουργεί ένα τμήμα του.

Όπως είναι γνωστό χθες η κυβέρνηση προχώρησε και στην αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως το τέλος Απριλίου με την υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου.

Να σημειωθεί ότι η Αθήνα έχει 7 περιφερειακές ενότητες, οπότε συνολικά θα λειτουργούν περί τα 10 ξενοδοχεία.

«Ο ελληνικός τουρισμός βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση χωρίς προηγούμενο και τα ελληνικά ξενοδοχεία βρίσκονται σε αχαρτογράφητα νερά» δήλωσε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Βασιλικός τονίζοντας πως: οι Έλληνες ξενοδόχοι είμαστε έτοιμοι, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, να πρωταγωνιστήσουμε και πάλι στην ανάταξη της οικονομίας, όπως κάναμε και κατά τη διάρκεια της κρίσης, στηρίζοντας την κοινωνία.

Ωστόσο την ίδια ώρα εφιαλτικές είναι οι ειδήσεις που έρχονται από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού (WTTC), το οποίο εκτιμά ότι 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας χάνονται κάθε μέρα στον τουρισμό (ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά γραφεία, κρουαζιέρα, αεροπορικές κλπ), λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού καλεί τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να στηρίξουν τον κλάδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα