Το Μαξίμου στηρίζει το IPO της Εθ. Ασφαλιστικής, η κρίσιμη ημέρα για τους Μπάκο και Καυμενάκη και ποια αδέλφια “σφάχτηκαν” για την λίστα Λαγκάρντ

Εθνική Ασφαλιστική: Έχει δουλευτεί το IPO – Το Μαξίμου στηρίζει

Η στήλη πληροφορείται από πρώτο χέρι ότι το plan b, που δεν είναι άλλο από το IPO της Εθνικής Ασφαλιστικής έχει δουλευτεί από τους συμβούλους Goldman Sachs και Morgan Stanley και ενήμεροι για τη διαδικασία είναι και στο

Μέγαρο Μαξίμου, όπου καταλαβαίνουν πως δεν μπορεί να πουληθεί η εταιρεία με τίμημα χαμηλότερο των 450 εκατ. ευρώ. 

Τώρα αν το CVC επανέλθει με νέα πρόταση, θα σας γελάσω και δεν το θέλω… 

Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας μαθαίνω  θα δώσει μια ολιγοήμερη παράταση περίπου 20 ημερών και στην συνέχεια θα μας ενημερώσει για τον δρόμο που θα διαλέξει όσον αφορά την πώληση του 80% των μετοχών της ασφαλιστικής.

Διότι αυτό δεν αλλάζει και με το IPO η ΕΤΕ θα κρατήσει το 20%. 

Πάντως οι ψυχροί Αμερικανοί που την ξέρουν την δουλειά λένε ότι «όταν μια συμφωνία τραβάει εις μάκρος, τότε το πιθανότερο είναι να χαλάσει». 

Ψάλτης: «Μια τράπεζα φορέας ανάδειξη και προσέλκυσης του ταλέντου»

Στο μήνυμά του προς το προσωπικό ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης αναφέρεται σε όσα κατάφερε η τράπεζα μέσα στο 2020 δίνει, όμως και, το στίγμα της επόμενης ημέρας. 

Σύμφωνα με τον CEO η τράπεζα έχει μπει σε μια πιο αποδοτική περίοδο και το πλάνο μετασχηματισμού, το οποίο βρίσκεται στην τελική του φάση θα την μετατρέψει σε έναν πιο σύγχρονο οργανισμό. 

Κι όλα αυτά αφού προηγηθεί τις επόμενες ημέρες η τελική υπογραφή της συμφωνίας με το αμερικανικό fund Davidson Kempner για την τιτλοποίηση του Galaxy και την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της Cepal. 

Τρέχουν για τον Ηρακλή ΙΙ

Η στήλη πληροφορείται ότι έχει γίνει σημαντική δουλειά στο παρασκήνιο για την ενεργοποίηση του Ηρακλή ΙΙ, οι εγγυήσεις του οποίου θα αγγίζουν τα 12 δισ. ευρώ.

Στόχος είναι να ληφθούν άμεσα και πολύ γρήγορα όπως μου έλεγαν οι σχετικές εγκρίσεις από την DG Comp, τις ευρωπαϊκές τραπεζικές αρχές κλπ, διότι ο Ηρακλής ΙΙ είναι αυτός που θα σηκώσει στους ώμους του το μεγάλο βάρος των κόκκινων δανείων της τράπεζας Πειραιώς.

Οπότε όλα πρέπει να γίνουν γρήγορα, την Άνοιξη να είναι έτοιμα εξ ου μαθαίνω ότι ο αρμόδιος υφυπουργός Γιώργος Ζαββός έχει ήδη ολοκληρώσει το σχετικό lobbying στα ευρωπαϊκά γραφεία.

Για το θέμα θα μιλήσουν σήμερα το πρωί ο Σταϊκούρας και οι τραπεζίτες ενώ τα στελέχη των θεσμών (πρώην τρόικα για να μην ξεχνιόμαστε) είναι ήδη ενήμερα και με χαρτιά.

Το… διαβατήριο της Wood

Μπορεί εχθές οι τραπεζικές μετοχές να σημείωσαν βουτιά και ο κλαδικός δείκτης να έκλεισε με πτώση 4%, οι ξένοι αναλυτές βλέπουν την μεγάλη εικόνα και τις ψηφίζουν.

Η Wood σε ανάλυσή της για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών (Eurobank, Εθνική, Alpha Bank και Πειραιώς) ξεχωρίζει τους τίτλους της Εθνικής ΕΤΕ -5,26% 1,98#ifrm94{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig94:hover + #ifrm94,#ifrm94:hover,#trig94:active + #ifrm94,#ifrm94:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} και της Eurobank ΕΥΡΩΒ -1,67% 0,59#ifrm98{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig98:hover + #ifrm98,#ifrm98:hover,#trig98:active + #ifrm98,#ifrm98:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;}  διότι βλέπει πιο καθαρούς ισολογισμούς όσον αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Αναβαθμίζει την σύστασή της για την μετοχή Alpha Bank ΑΛΦΑ -5,62% 0,84#ifrm29{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig29:hover + #ifrm29,#ifrm29:hover,#trig29:active + #ifrm29,#ifrm29:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;}  σε buy ενώ μείωσε την τιμή-στόχο για την τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ -6,40% 1,17#ifrm171{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig171:hover + #ifrm171,#ifrm171:hover,#trig171:active + #ifrm171,#ifrm171:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} στα 1,5 ευρώ από 2,3 ευρώ, με περιθώριο όμως ανόδου 21%. 

Ελλάκτωρ: Θα φύγει η Farallon; 

Σήμερα το μεσημέρι πρέπει να μεταβιβαστεί το 18,32% των μετοχών της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -5,56% 1,53#ifrm85{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig85:hover + #ifrm85,#ifrm85:hover,#trig85:active + #ifrm85,#ifrm85:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} στο εφοπλιστικό δίδυμο Καϋμενάκη-Μπάκου. 

Αν συμβεί αυτό οι αμερικανικοί της Farallon – ναι αυτοί που είχαν δανείσει τους Καλλιτσάντσηδες – θα αποχωρήσουν. 

Κάτι που όπως σας έχει ενημερώσει η στήλη εδώ και καιρό το ήθελαν σαν τρελοί καθώς λήγει η περίοδος του δανείου και δεν ήθελαν επουδενί να βρεθούν με μετοχές της Ελλάκτωρ στα χέρια τους και τέλος πάντων ήθελαν να αποχωρήσουν με τα λεφτά τους – γύρω στα 65 εκατ. ευρώ με τόκους – στην τσέπη. 

Εφόσον περάσει το σημερινό κομβικό σημείο χωρίς παρατράγουδα τότε από σήμερα μέχρι τις 27 Ιανουαρίου τα δύο μέτωπα εφοπλιστές και Ολλανδοί θα πρέπει να αρχίσουν να μας λένε κάτι παραπάνω για τα σχέδιά τους. 

Μαθαίνω ότι οι Ολλανδοί είναι έτοιμοι. 

Λογικά και οι Μπάκος – Καυμενάκης και Καλλιτσάντσης έχουν στήσει την άμυνα τους η την επίθεση τους.

Με θέμα θάλασσα

Γράφοντας για τον όμιλο Ελλάκτωρ, για τον οποίο οι Ολλανδοί προτείνουν τον Άρη Ξενόφο για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου μαθαίνω ότι ο Άρης έχει τις τελευταίες ημέρες κατέβει κανά δύο φορές στον Πειραιά

Σίγουρα δεν πήγε για ψάρι καθώς όλα είναι κλειστά… 

Πήγε όμως στον ΟΛΠ διότι συζητά με τους μετόχους να αποκτήσει ένα συμβουλευτικό ρόλο! Αληθεύει;

Η «μάχη» της μπριζόλας 

Τελικά σε αυτή την χώρα αποδεικνύεται περίτρανα πως όταν τρέχουν μια επιχείρηση δύο αδέλφια το αποτέλεσμα είναι στο τέλος να βγουν τα μαχαίρια… (άπειρα τέτοια παραδείγματα από την Creta Farms, τους Καλιτσάντσηδες , τους Δασκαλαντωνάκηδες και σε άλλες χαμηλότερου δημόσιου προφίλ υποθέσεις). 

Σήμερα η στήλη θα σας μιλήσει για τα αδέλφια Φλωρίδη, Χαράλαμπο (Λάμπη) και Ιωάννη (Γιάννη). 

Τα αδέλφια διοικούν μια αξιοζήλευτη εταιρεία εμπορίας κρεάτων την Φλωρίδης ΑΕΒΕΚ, ο ετήσιος τζίρος της οποίας ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ (θα τον ζήλευαν πολλοί στα Βόρεια της Αθήνας). 

Εταιρεία σοβαρή με στιβαρό management, η μεγαλύτερη στην Ελλάδα

Τα αδέλφια λοιπόν που κληρονόμησαν από τον πατέρα τους μια μικρή εταιρεία και την έκαναν κολοσσό στο είδος της πληροφορούμαι ότι έχουν σφαχθεί (ταιριάζει και στο εμπόρευμα). 

Η πρώτη «μάχη» της μπριζόλας έγινε πριν λίγα χρόνια όταν ο Λάμπης ανακάλυψε ότι ο Γιάννης ήταν στην Λίστα Λαγκάρντ.  

Δηλαδή ο Γιάννης είχε λεφτά στην HSBC στην Ελβετία χωρίς να το γνωρίζει ο Λάμπης.

Εκεί το γυαλί ράγισε. 

Ο Λάμπης αναρωτήθηκε “μα βγάζει περισσότερα λεφτά από εμένα; Γιατί έχει λεφτά στην Ελβετία και εγώ όχι; Αφού την εταιρεία την έχουμε μισή – μισή”

Tα χρόνια πέρασαν αλλά ο Λάμπης δεν το ξέχασε. 

Ετσι με το πέρασμα του χρόνου οι σχέσεις των δυο χειροτέρεψαν. 

Ετσι βρέθηκε η λύση να πουλήσει ο ένας από τους δύο. 

Αυτή την ώρα μαθαίνω ότι  ο Γιάννης πουλάει το ποσοστό του στην εταιρεία στον Λάμπη. 

Ένα από τα προβλήματα το σκάφος τους που το έχουν μισό – μισό.

Αλλά φαντάζομαι οτι θα βρεθεί η λύση…

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαξίμου, IPO, Ασφαλιστικής, Μπάκο, Καυμενάκη, “σφάχτηκαν”, Λαγκάρντ,maximou, IPO, asfalistikis, bako, kavmenaki, “sfachtikan”, lagkarnt