Το fund των 125 δισ. δολαρίων που αγοράζει μετοχές ποντάροντας στην ανάκαμψη

12:37 6/7/2020 - Πηγή: Mononews

Το μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό fund της Αυστραλίας αγοράζει περισσότερες μετοχές σε μια προσπάθεια να αυξήσει τις αποδόσεις του επόμενου έτους, καθώς στοιχηματίζει ότι η οικονομία θα ανακάμψει από την πανδημία.

Το AustralianSuper Pty θα αυξήσει την έκθεση του σε μετοχές στο 58% περίπου του χαρτοφυλακίου των 180 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας  (125 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) το επόμενο έτος, από το σημερινό 55%, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Mark Delaney, σε συνέντευξη τη Δευτέρα.

Με τη νομισματική πολιτική να παραμένει χαλαρή

για το ορατό μέλλον, «είμαι πιο αισιόδοξος από ότι ήμουν εδώ και μερικά χρόνια», δήλωσε ο Delaney τηλεφωνικά. Οι αποτιμήσεις δεν είναι απαιτητικές και με τον οικονομικό κύκλο να βρίσκεται κοντά στο κάτω μέρος, «ήρθε η ώρα να αποκτήσουμε περιουσιακά στοιχεία με προοπτικές ανάπτυξης», είπε.

Η κίνηση αυτή προς τα περιουσιακά στοιχεία ανάπτυξης έρχεται μετά την ανακοίνωση του fund, με έδρα τη Μελβούρνη, ότι η προηγούμενη επενδυτική του επιλογή απέφερε απόδοση 0,52% στο 12μηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, σημειώνοντας για 11η συνεχόμενη χρονιά θετική απόδοση. Πέρυσι, ο Delaney προειδοποίησε ότι οι αποδόσεις θα ήταν χαμηλές ή αρνητικές καθώς ο οικονομικός κύκλος πλησίαζε στο τέλος του.

Παρά τον αντίκτυπο της πανδημίας της Covid-19, οι αποδόσεις ήταν ισχυρές κατά το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού 2020, ενώ οι αγορές ενισχύθηκαν κατά το τελευταίο τρίμηνο από το «τεράστιο ποσό» δημοσιονομικών και νομισματικών κινήτρων, δήλωσε ο Delaney. Το AustralianSuper διατήρησε τη μακροπρόθεσμη στάθμιση που είχε σε μετοχές κατά τη διάρκεια της αναταραχής, σύμφωνα με το οποίο διατηρεί πάνω από το 1/3 σε διεθνείς μετοχές, σύμφωνα με τις γνωστοποιήσεις του.

Είμαστε σίγουροι, ότι οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές είναι λιγότερο βέβαιες δεδομένου ότι εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι γύρω από την πανδημία και τις επικείμενες εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, είπε. Έτσι, το αμοιβαίο κεφάλαιο σταθεροποιεί το χαρτοφυλάκιό του σε τοποθετήσεις με μεσοπρόθεσμες προοπτικές, καθώς τα πράγματα είναι «πολύ πιο ξεκάθαρα», εξήγησε.

«Είστε εν μέσω του Covid, είναι ακόμη πολύ νωρίς για την ανάκαμψη, οι αποτιμήσεις δεν θα είναι πολύ απαιτητικές και τα επιτόκια είναι πολύ χαμηλά», δήλωσε ο Delaney. «Αυτό μας οδηγεί στο να έχουμε ένα χαρτοφυλάκιο που τάσσεται υπέρ της ανάπτυξης τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια».

Keywords
Τυχαία Θέματα
125,