Το άλμα του πετρελαίου παρέσυρε σε κέρδη και τη Wall Street

Σε θετικό έδαφος επέστρεψε την Πέμπτη η Wall Street, καθώς η άνοδος των τιμών του πετρελαίου, έπειτα από τις δύο εκρήξεις σε δεξαμενόπλοια στην περιοχή του Κόλπου του Ομάν, έδωσε ώθηση και στις μετοχές του ενεργειακού κλάδου.

Το αμερικανικό αργό τύπου WTI (παράδοσης Αυγούστου) έκλεισε τελικά με άνοδο +2.2%, στα 51,14 δολάρια το βαρέλι, αν και μέσα στην ημέρα έφτασε έως τα 53,45 δολάρια. Την ίδια ώρα το Brent (παράδοσης Αυγούστου) έκλεισε επίσης στο +2.2%, στα 61,3 δολάρια το βαρέλι, καθώς η ανησυχία για τις

εξελίξεις στον βασικό εμπορικό διάδρομο για το πετρέλαιο της Μέσης Ανατολής είναι έντονη.

Αποτέλεσμα της ανόδου των τιμών του πετρελαίου ήταν και η άνοδος άνω του 2% στον κλάδο της Ενέργειας στον S&P 500. Ωστόσο, η ανησυχία για τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας παραμένει.

Στήριξη πάντως προσέφερε και η μετοχή της Walt Disney, η οποία σημείωσε άνοδο 4,44%, έπειτα από την έκθεση της  Morgan Stanley η οποία αύξησε την τιμή – στόχο στα 160 δολάρια (από τα 135 δολάρια), καθώς όπως επεσήμανε η υπηρεσία streaming Disney+ θα μπορούσε να προσελκύσει συνδρομητές πιο γρήγορα απ’ ό,τι αρχικά αναμενόταν.

Αναλυτικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 26.106,77 μονάδες με άνοδο +0,39%. Από τις 30 μετοχές του δείκτη, 19  έκλεισαν με άνοδο, με την μετοχή της Disney να σημειώνει τη μεγαλύτερη εξ αυτών. Αντίθετα, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε η μετοχή της Pfizer (-1,35%).

Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.891,64 μονάδες με άνοδο +0,41% ενώ ο Nasdaq στις 7.837,13 μονάδες, με κέρδη +0,57%.

The post Το άλμα του πετρελαίου παρέσυρε σε κέρδη και τη Wall Street appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα