Forthnet: Τι ακολουθεί έπειτα από την απόκτηση του 84,60% από την BC Partners

Το 84,60% του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet κατέχει, όπως ανακοινώθηκε, η θυγατρική της BC Partners, NewCo United Group Hellas και όπως επιβάλλεται θα ακολουθήσει δημόσια πρόταση για την εξαγορά των υπολοίπων μετοχών.

Θεωρείται πιθανό μια από τις επόμενες κινήσεις να είναι η έξοδος της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Το ενδιαφέρον τώρα επικεντρώνεται στις επόμενες κινήσεις του νέου μετόχου. Τα πιθανά σενάρια

συνοψίζονται σε δύο. Το πρώτο είναι να μεριμνήσει για τη χρηματοδότηση της εταιρείας, προκειμένου να αναπτυχθεί και να δυναμώσει ώστε να ανταποκριθεί στον ανταγωνισμό και το δεύτερο να εξαγοράσει τη Wind και να συγχωνεύσει τις δύο εταιρείες.

Όπως εκτιμάται σε αυτή τη φάση οι μέτοχοι της Wind έχοντας κλείσει τη συμφωνία με τη Vodafone για την παθητική υποδομή θα είναι περισσότερο «διαλλακτικοί» ως προς το τίμημα ώστε να υπάρξει συμφωνία, κάτι που δεν έγινε δυνατό πέρσι τον Δεκέμβριο.

Με βάση εκτιμήσεις για να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της Forthnet και να καλύψει τις αρχικές ανάγκες ρευστότητας η BC Partners θα διαθέσει περί τα 100 εκατ. ευρώ.

Η Forthnet έχει 873.000 συνδρομές λιανικής και εξυπηρετεί 650.000 μοναδικούς πελάτες.

Σημειώνεται ότι η τελευταία εξαγορά παρόχου, πριν αυτή της Forthnet, ήταν της Cyta με 270.000 συνδρομητές από τη Vodafone Ελλάδας, με την αξία της συναλλαγής στα 118 εκατ. ευρώ.

Με βάση τις χθεσινές ανακοινώσεις έπειτα από την εξαγορά των μετοχών που είχαν στη Forthnet η μαλτέζικη Go(9,63%) και η Wind (14,09%) η United άσκησε το δικαίωμα προαίρεσης που είχε για τη μετατροπή των υπολοίπων ομολογιών που κατείχαν οι τράπεζες (Alpha, Πειραιώς, Εθνική και Αττικής) προσθέτοντας ποσοστό 22,6318%. Δεν έχει εξαγοράσει τη συμμετοχή της Massar Invest (9,63%) και της Vodafone (2,77%) καθώς και τις μετοχές στην ελεύθερη διασπορά.

Διαβάστε ακόμα:

Forthnet: Στο 84,6% το ποσοστό της BC Partners Holdings

Forthnet: Ξεπερνά την καταστατική μειοψηφία η BC Partners – Φουντώνουν τα σενάρια για την επόμενη μέρα

Γιατί τα αλλάζει όλα ο mr BC Partners, η «ολική» επαναφορά της Eurobank στον ΜΥΤΙΛ, τα 100 εκατ. της Ελλάκτωρ, η «διχογνωμία» Σκυλακάκη-Παπαθανάση και γιατί «πείθει» η Πειραιώς

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα