Θεοδωρικάκος: Σύσκεψη με τους πρυτάνεις για το Πολυτεχνείο – Τα σχέδια της ΕΛΑΣ
Σύσκεψη με τις πρυτανικές αρχές όλων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Αθήνας είχε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, στο μέγαρο της Κατεχάκη, στην οποία συμμετείχαν και η υπόλοιπη ηγεσία του υπουργείου και η ηγεσία της ΕΛΑΣ, με αντικείμενο τα μέτρα για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.
Ήταν ουσιαστικά η πρώτη σύσκεψη στο πλαίσιο του σχεδιασμού των μέτρων, προκειμένου να συζητηθεί
Ο κ. Θεοδωρικάκος, μετά την σύσκεψη διευκρίνισε ότι προφανώς την ευθύνη της διοργάνωσης του εορτασμού έχει η πανεπιστημιακή κοινότητα και οι φοιτητές, ωστόσο η ΕΛΑΣ θα «συμβάλει με υπευθυνότητα» σε όλο το λεκανοπέδιο και κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, «ώστε ο εορτασμός να γίνει με απόλυτη τάξη, ηρεμία και ειρήνη».
Ο μεγάλος προβληματισμός όλων είναι το μεγάλο πρόβλημα της πανδημίας του κορονοϊού που είναι σε μεγάλη έξαρση και ο τρόπος ελέγχου όσων επισκεφθούν το Πολυτεχνείο για αποτίσουν φόρο τιμής.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, η προσέλευση θα γίνει κανονικά και το ίδρυμα θα μείνει ανοιχτό κατά τον εορτασμό, ενώ θα συστήνεται σε όλους να διατηρούν αποστάσεις, να φορούν μάσκες και να λαμβάνουν μέτρα προστασίας.
Θεοδωρικάκος:” Η ΕΛΑΣ θα συμβάλλει με υπευθυνότητα σε μέτρα τάξης”«Καλέσαμε σε σύσκεψη σήμερα, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τις πρυτανικές Αρχές των πανεπιστημίων του λεκανοπεδίου της Αττικής, καθώς σε λίγες ημέρες επίκειται ο εορτασμός της 48ης επετείου από την μεγάλη εξέγερση των φοιτητών και του λαού μας ενάντια στη δικτατορία, στις 17 Νοέμβρη 1973.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι αξίες της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας που ενέπνευσαν και εκείνο τον αγώνα έχουν τεράστια αξία και σήμερα, για όλες τις δημοκρατικές κοινωνίες και για όλους τους Έλληνες πολίτες.
Προφανώς, η πανεπιστημιακή κοινότητα και οι φοιτητές έχουν την ευθύνη της διοργάνωσης του εορτασμού. Συμφωνήσαμε την πολύ στενή, ουσιαστική και δημιουργική συνεργασία μας, ώστε ο εορτασμός αυτός να είναι ενωτικός και ειρηνικός.
Η Ελληνική Αστυνομία θα συμβάλλει με υπευθυνότητα σε μέτρα τάξης, ηρεμίας και ασφάλειας για όλους τους πολίτες στο λεκανοπέδιο της Αττικής και ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας τις ημέρες του εορτασμού, ώστε ο εορτασμός να γίνει με απόλυτη τάξη, ηρεμία, ειρήνη, με σεβασμό στα μέτρα ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού, που δυστυχώς συνεχίζεται, ώστε όλοι οι πολίτες να είναι ασφαλείς».
Στην σύσκεψη από πλευράς πρυτανικών αρχών συμμετείχαν, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Μελέτης- Αθανάσιος Δημόπουλος, ο πρύτανης του ΕΜΠ Ανδρέας Μπουντουβής και η αντιπρύτανης Ι. Χατζηγεωργίου, ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Δημήτρης Μπουραντώνης, ο αντιπρύτανης της Σχολής Καλών Τεχνών Βασίλης Βλασταράς και οι πρυτάνεις του Παντείου Χριστίνα Κουλούρη, του Χαροκόπειου Μαρία Νικολαΐδη και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Παναγιώτης Κλανδής.
Τα πιθανά μέτρα που θα λάβει η αστυνομίαΌσον αφορά στα μέτρα, όπως ανέφερε πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θα κινηθούν στα περσινά πρότυπα, θα υπάρχει επιφυλακή της ΕΛΑΣ σε όλο το λεκανοπέδιο, αλλά θα δοθεί έμφαση στους ελέγχους πριν από τον εορτασμό και κατά την προσέλευση του κόσμου στο Πολυτεχνείο, από ομάδες της Ασφάλειας και των άλλων αστυνομικών δυνάμεων, ενώ αμέσως μετά τον εορτασμό θα κλείσει το ίδρυμα και θα διασφαλιστεί για να μην παραμείνουν άτομα εντός ή να καταφύγουν εκ των υστέρων.
Ταυτόχρονα θα κλείσουν και θα φρουρούνται τα υπόλοιπα πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Διαβάστε επίσης:Τραυματισμός αλλοδαπού σε ΝαυπηγοεπισκευήΑττική: Συνελήφθη 35χρονος προπονητής για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Έκλεισε το χριστουγεννιάτικο κοινωνικό μέρισμα 900 ευρώ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
- Απονομές συντάξεων: Ο «μαγικός» αριθμός 179
- Προσωρινός περιορισμός στην εμπορία καλλυντικών προϊόντων για επαγγελματική χρήση
- Επικυρώθηκε η ΑΟΖ Ελλάδας-Ιταλίας
- Eurobank: Μετατρέπει το κινητό σε POS
- Η Relevance «αγκαλιάζει» τη διαφορετικότητα και ο κλάδος το αναγνωρίζει
- Έναρξη λειτουργίας νέων τοπικών διευθύνσεων και περιφερειακών διευθύνσεων ΚΕΑΟ από τον e-ΕΦΚΑ
- Εκρηκτική αύξηση στην παραγωγή ασφαλίστρων
- 91.079 νέοι έλεγχοι της ΕΛΑΣ, για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού – 6 συλλήψεις, 404 παραβάσεις και αναστολή λειτουργίας 10 καταστήματων
- Γκάγκα: Nα προχωρήσουμε στον εμβολιασμό για να είμαστε όλοι ασφαλείς
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Mononews
- Γκάγκα: Nα προχωρήσουμε στον εμβολιασμό για να είμαστε όλοι ασφαλείς
- 16χρονη θύμα απαγωγής σώθηκε χάρη σε χειρονομία που έμαθε στο TikTok
- Τραυματισμός αλλοδαπού σε Ναυπηγοεπισκευή
- Άγριες Μέλισσες: Μια απρόσμενη τροπή θα πάρει η πρόβα της Δρόσως με τον Λευτέρη
- Sunlight: Έναρξη του αναπτυξιακού προγράμματος «RISE to the Challenge»
- IBM: Ολοκληρώνεται ο διαχωρισμός (spinoff) της Kyndryl
- Σκρέκας από Βόρεια Εύβοια: Εντυπωσιακός ο ρυθμός υλοποίησης των αντιδιαβρωτικών έργων
- Θεοδωρικάκος: Σύσκεψη με τους πρυτάνεις για το Πολυτεχνείο – Τα σχέδια της ΕΛΑΣ
- Άξιον Εστί από την Εθνική Λυρική Σκηνή με την υποστήριξη των My market

- Τελευταία Νέα Mononews
- Θεοδωρικάκος: Σύσκεψη με τους πρυτάνεις για το Πολυτεχνείο – Τα σχέδια της ΕΛΑΣ
- Sunlight: Έναρξη του αναπτυξιακού προγράμματος «RISE to the Challenge»
- IBM: Ολοκληρώνεται ο διαχωρισμός (spinoff) της Kyndryl
- Άγριες Μέλισσες: Μια απρόσμενη τροπή θα πάρει η πρόβα της Δρόσως με τον Λευτέρη
- Γκάγκα: Nα προχωρήσουμε στον εμβολιασμό για να είμαστε όλοι ασφαλείς
- Σκρέκας από Βόρεια Εύβοια: Εντυπωσιακός ο ρυθμός υλοποίησης των αντιδιαβρωτικών έργων
- Διαψεύδει το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» την Ματίνα Παγώνη για τις εφημερίες
- Τραυματισμός αλλοδαπού σε Ναυπηγοεπισκευή
- Άξιον Εστί από την Εθνική Λυρική Σκηνή με την υποστήριξη των My market
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Έρευνα HSBC: Επενδυτική κυριαρχία των κριτηρίων ESG
- Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ: Πώς θα συμβάλλετε στην ανακαίνιση παιδιατρικών νοσοκομείων (vid)
- Κικίλιας στους Financial Times: Αναμένουμε 35% περισσότερους Βρετανούς επισκέπτες το 2022
- Μπαράζ ελέγχων τη δεύτερη μέρα των νέων περιοριστικών μέτρων
- Σκρέκας: Ταχύτατη η υλοποίηση των αντιδιαβρωτικών έργων στη Β. Εύβοια
- ΔΙΜΕΑ: 14.000 πρόστιμα έπειτα από 197 ελέγχους το περασμένο τριήμερο
- Daimler και VISA μετασχηματίζουν το αυτοκίνητο σε συσκευή πληρωμής
- ΟΠΑΠ: Στο 46,86% το ποσοστό της Sazka Group μετά την επανεπένδυση μερίσματος
- Παπανδρέου: Οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ μπορεί να είναι καθοριστικές για τη μετατροπή του πολιτικού σκηνικού
- Χαρίτσης: Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει τη μετάθεση ευθυνών στις πλάτες άλλων