Τεταμένη η κατάσταση στον Έβρο: «Μάχη» για να αποτραπεί μαζική είσοδο 4.000 μεταναστών

Ιδιαίτερα τεταμένη παραμένει η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να χρησιμοποιήσει το μεταναστευτικό για να απειλήσει την Ευρώπη αλλά και για να ξεπεράσει την εσωτερική πολιτική πίεση που φέρνει η αποτυχία του τουρκικού στρατού στη Συρία.

Κοντά στους 4.000 μετανάστες και πρόσφυγες επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα, την ώρα που η Ελλάδα έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της στην περιοχή. Το πρωί του Σαββάτου

έλαβε χώρα νέος γύρος επεισοδίων, με τους μετανάστες να επιχειρούν να σπάσουν το «τείχος» που έχουν δημιουργήσει οι Ελληνικές δυνάμεις. Επιτέθηκαν με πέτρες στους Έλληνες αστυνομικούς και στρατιώτες, ενώ οι ελληνικές δυνάμεις δέχθηκαν δακρυγόνα που χρησιμοποιεί η Τουρκική αστυνομία.

Η κυβέρνηση εξαπέλυσε έμμεσες βολές προς την πλευρά της Άγκυρας, δεδομένου ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν η τουρκική κυβέρνηση όχι μόνο επέτρεψε, αλλά διευκόλυνε και καθοδήγησε τα καραβάνια των προσφύγων στα σύνορα της Ελλάδας. Ο Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για «οργανωμένη και παράνομη επιχείρηση παραβίασης των συνόρων της Ελλάδας, που αποτελούν και σύνορα της Ευρώπης».

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, συνεχίζουν να καταφθάνουν από χθες το απόγευμα στην μεθόριο του Έβρου προς ενίσχυση της συνοριοφυλακής οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, τη στιγμή που από την τουρκική πλευρά των συνόρων εξακολουθούν να συρρέουν ομάδες μεταναστών/προσφύγων με την προσδοκία να περάσουν στην Ελλάδα. Οι αστυνομικές ενισχύσεις αναπτύσσονται κυρίως στο βόρειο τμήμα του Έβρου.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. εκπρόσωπο θα υπάρξει και ενίσχυση των δυνάμεων σε ξηρά και θάλασσα. Όπως είπε «μεταφέρονται δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού στον Έβρο ενώ πλέον στα νησιά επιχειρούν 52 σκάφη του λιμενικού και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού».

Keywords
Τυχαία Θέματα