ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Έμφαση στην αποθήκευση με μπαταρίες μετά την αντλησιοταμίευση-Νέες άδειες

Μια νέα στρατηγική ανάπτυξης στο χώρο της αποθήκευσης ενέργειας με έμφαση στην αποθήκευση με μπαταρίες και όχι μόνο με αντλησιοταμίευση, υλοποιεί η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Η στρατηγική αυτή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ξεκίνησε φέτος και ήδη η εταιρεία έχει εξασφαλίσει άδειες για αποθήκευση με συσσωρευτές ισχύος 625 MW.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο  Όμιλος έχει σε φάση αδειοδότησης και άλλα

τέτοια έργα, με στόχο να αποκτήσει σύντομα ισχυρή παρουσία και στον τομέα αυτό.  Ταυτόχρονα ενισχύεται το φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα έργων της εταιρείας που ήδη είναι σε ανάπτυξη, με την τεχνολογία της αντλησιοταμίευσης.  Ο Όμιλος, έχει σε φάση αδειοδοτικής ωρίμανσης συστήματα υβριδικών έργων και έργων αποθήκευσης, κυρίως αντλησιοταμίευσης, συνολικής ισχύος 3.500 MW

Οι νέες άδειες

Η εταιρεία εξασφάλισε πρόσφατα ακόμη τρεις άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από μονάδα αποθήκευσης με μπαταρίες συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 250 MW, με σχετική απόφαση της ΡΑΕ.

Πρόκειται για μια άδεια  παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εγκατεστημένης
ισχύος 150 MW με χρήση Συσσωρευτών Αποθήκευσης, στη θέση «Αλεπότρυπες 3» του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Οι άλλες 2 άδειες είναι για παραγωγή ενέργειας ισχύος 50 MW έκαστη, με χρήση Συσσωρευτών Αποθήκευσης  μια στη θέση «Αλεπότρυπες 1» του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και μια στη θέση «Αλεπότρυπες 2» του ίδιου Δήμου.

Υπενθυμίζεται, ότι πρόσφατα,  η εταιρεία είχε εξασφαλίσει άδειες για 4 ακόμη έργα αποθήκευσης, με χρήση συσσωρευτών, συνολικής ισχύος 375 MW και ειδικότερα 150 MW για την Τρίπολη, 100 MW για τη Ν. Σάντα στις Σάπες Ροδόπης, 100 MW για το Επιχειρηματικό Πάρκο Θεσσαλονίκης (ΕΠΑΘΕ) και 25 MW για τη Θήβα.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα