Τα μυστικά ραντεβού του Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη: Ποιους τραπεζίτες θα δει – Όλα τα ονόματα

Πολλαπλές συναντήσεις με την αφρόκρεμα της Wall Street, αναμένεται να έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Νέα Υόρκη στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του mononews.gr ήδη έχουν ορισθεί 3 συναντήσεις με τους επικεφαλής της Goldman Sachs, της Merrill Lynch και της JP Morgan –Chase (CEO είναι ο Τζέιμς Ντέιμοντ).

Πρόκειται για τις κορυφαίες τράπεζες όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο ρόλος τους στην παγκόσμια οικονομία είναι τεράστιος καθώς επηρεάζουν τις αποφάσεις πολλών επικεφαλής πολυεθνικών ανά τον πλανήτη.

Ακολούθως ο Έλληνας πρωθυπουργός θα παρακαθήσει σε γεύμα που οργανώνει ο fund manager John Paulson . Στο γεύμα θα παρευρίσκονται κορυφαίοι managers των μεγαλυτέρων Funds της Νέας Υόρκης.

Υπενθυμίζεται οτι ο Paulson έχει σημαντική μετοχική παρουσία στην Τράπεζα Πειραιώς και στην Alpha Bank.

Στο ίδιο γεύμα, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις,  θα είναι παρών και ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γουιλμπουρ Ρος , ο οποίος προ ημερών βρέθηκε στην Ελλάδα.

Οι συναντήσεις του Έλληνα  πρωθυπουργού με τους κορυφαίους τραπεζίτες και Fund managers της Νέας Υόρκης είναι μείζονος σημασίας καθώς ο κ. Μητσοτάκης θα τους ξεκαθαρίσει ότι η Ελλάδα αλλάζει και επιθυμία του είναι να καταστήσει σαφές ότι η  χώρα μας είναι ήδη πόλος έλξης σημαντικών επενδύσεων.

Συνάντηση με τον Τραμπ

Την πιθανότητα να υπάρξει  συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλτ Τραμπ στα τέλη του μήνα στην Νέα Υόρκη στο  περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, αναφέρθηκε  νωρίτερα  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι οι λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες διευκρινίζοντας πάντως πως αυτή την στιγμή δεν έχει συμφωνηθεί ακριβής ημερομηνία για το ραντεβού με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Κατά την συμμετοχή του στην Γενική Συνέλευση ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει επαφές με πολλούς αρχηγούς κρατών, περιλαμβανομένου του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

The post Τα μυστικά ραντεβού του Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη: Ποιους τραπεζίτες θα δει – Όλα τα ονόματα appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα