Τα κεφάλια… μέσα, μετά το window dressing

Κόπηκε το window dressing και τα… κεφάλια μέσα.

Απώλειες 0,80% για τον γενικό δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην πρώτη συνεδρίαση του μήνα και του τέταρτου 3μήνου, με κλείσιμο στα όρια των 860 μονάδων, στις 861,50. Οι δε συναλλαγές έπεσαν στα 56,3 εκατ. ευρώ, με τον καθαρό τζίρο να διαμορφώνεται χαμηλότερα, στα 51 – 52 εκατ. ευρώ, λόγω των πακέτων (σε Alpha, Jumbo,

Περαιώς).

Η ένταση των πωλήσεων σε Βιοχάλκο, Πειραιώς και Jumbo συνέβαλε στη βουτιά του δείκτη την Τρίτη,

Το κλίμα στις διεθνείς αγορές παραμένει βαρύ. Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα των δασμών των ΗΠΑ προς την Κίνα, ενώ λήγει η θητεία της σημερινής διοίκησης της ΕΚΤ και η νέα διοίκηση αναμένεται να εφαρμόσει το νέο QE κι ενδεχομένως νέα πολιτική μείωσης επιτοκίων.

Ταυτόχρονα, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, τα στοιχεία που βγαίνουν για την καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ απασχολούν εντόνως τις αγορές, με τον Dow Jones να κινείται αισθητά κάτω από τις 27.000 μονάδες.

Και μέσα σε όλα αυτά ο Μπόρις Τζόνσον, ο βρετανός πρωθυπουργός, δεν χάνει την ευκαιρία σε κάθε δήλωσή του να προειδοποιεί για ένα άτακτο Brexit στο τέλος Οκτωβρίου.

Υπό αυτά τα δεδομένα, το Χ.Α. κινείται σε κρίσιμη τεχνικά ισορροπία, στα επίπεδα των 850-870 μονάδων, έπειτα από ένα εξάμηνο, μάλλον άτονο για τις εισηγμένες, όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα που δημοσίευσε το mononews.gr και με την κυβέρνηση να έχει μπροστά της το κρίσιμο μέτωπο κατάρτισης προϋπολογισμού του 2020, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα που ανακοινώνεται το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Ταυτόχρονα, αναμένεται η έκθεση των θεσμών κατά την τέταρτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση στο τέλος Νοεμβρίου, ενώ ένα μήνα νωρίτερα αναμένεται η πιστοληπτική αξιολόγηση της S&P ως προς το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας.

Αυτά δείχνουν ότι ο δρόμος για τις 900 μονάδες είναι τόσο κοντά, αλλά και τόσο μακριά ταυτόχρονα…

Από το 1,68, αντέδρασε η Alpha και έκλεισε στο 1,72 ευρώ με οριακά κέρδη 0,41%.

Κρύο – ζέστη για την Aegean που από τα χαμηλά των 8 ευρώ έκλεισε σχεδόν στα ψηλά ημέρας, τα 8,19 με 35 χιλιάδες τεμάχια.

Θετικά αντέδρασε και η ΔΕΗ, στα 3,148 ευρώ με 298 χιλιάδες τεμάχια, αντίδραση από το 1,80 για τον Ελλάκτωρα, που έκλεισε στο 1,86 ευρώ, που μαζί με την Τέρνα και τον Άβακα, δείχνουν την επιστροφή σε υγιή οικονομική βάση.

Κέρδη επίσης και για τον ΟΤΕ, στα 12,75 ευρώ, αλλά και για τον ΟΛΠ, στα 23,8 ευρώ με την αγορά να μετράει το γεμάτο ταμείο των 88 εκατ. ευρώ του Οργανισμού… Τα υψηλά του ΟΛΠ είναι ένα ευρώ πιο πάνω από το σημερινό κλείσιμο, τα 24,80 ευρώ.

Αυτά, λοιπόν, είναι τα καλά νέα…

Στα άσχημα νέα, οι πωλητές δεν νοούν να συνέλθουν από τα άσχημα αποτελέσματα της Βιοχάλκο, με την μετοχή να υποχωρεί στα 3,61 ευρώ με 114 χιλιάδες τεμάχια.

Πιέσεις στα 8,28 ευρώ για τα ΕΛΠΕ, με τον υπουργό Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκη να κόβει την όρεξη στους επίδοξους επενδυτές, ότι το Δημόσιο θα αποσυρθεί τελείως από τον όμιλο. Αίσθηση έκανε η βουτιά της MIG άνω του 5,4%, καθώς τα funds δεν φαίνονται διατεθειμένα να δώσουν επιτόκιο χαμηλότερο από 11% για την αναχρηματοδότηση των δανείων.

Νέα μεγάλη βουτιά 3,3% για την Jumbo, στα 16,83 ευρώ με 138 χιλιάδες τεμάχια.

Από τα small caps, η μετοχή της Ιντραλότ ανέκαμψε έπειτα από δέκα πτωτικές συνεδριάσεις και τα ζητήματα που ανέκυψαν με την λοταρία στην Ουάσινγκτον. Η μετοχή αντέδρασε με κέρδη 7,89%, στα 0,41 ευρώ και όγκο 1,2 εκατ. τεμάχια.

Η μέρα ήταν άσχημη για την πλειονότητα των μετοχών, αφού 70 υποχώρησαν και 40 ενισχύθηκαν.

The post Τα κεφάλια… μέσα, μετά το window dressing appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα