Συνεχίζονται τα παιχνίδια του Oruc Reis – Επιστρέφει προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα

Νοτιοδυτική πορεία προς την Ελληνική υφαλοκρηπίδα ακολουθεί ξανά το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis, συνεχίζοντας το επικοινωνιακό «παιχνίδι» περί ερευνών στην περιοχή.

Πλέον το πλοίο, αφού έφτασε στο βορειοανατολικό άκρο της θαλάσσιας περιοχής που έχει δεσμεύσει με παράνομη Navtex η Τουρκία, έστρεψε νοτιοδυτικά.

Το πλοίο συνοδεύεται από πλήθος πολεμικών πλοίων, τα οποία πλέουν πολύ κοντά στο ερευνητικό, κάνοντας πρακτικά αδύνατη την πραγματοποίηση κανονικών σεισμικών ερευνών. Η κατάσταση

αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι τις 23 Αυγούστου, όταν και θα ολοκληρωθεί η… παράσταση που έχει στήσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην προσπάθεια του να απαντήσει στην συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο για οριοθέτηση ΑΟΖ.

Σε αυτό το επικοινωνιακό του παιχνίδι άλλωστε εντάσσονται και οι αναφορές του περί «απάντησης» του τουρκικού ναυτικού προς τις ελληνικές φρεγάτες, υιοθετώντας ψευδείς πληροφορίες περί σοβαρών ζημιών στην ελληνική φρεγάτα Λήμνος από το πλοίο Kemal Reis. Πάντως, το τουρκικό πλοίο αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την νηοπομπή του Oruc Reis, με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας να τρέχει να δικαιολογήσει την απόφαση λέγοντας πως στάλθηκε να… προστατεύσει το Barbaros, που πραγματοποιεί παράνομες έρευνες από της Αρχές Αυγούστου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Φυσικά, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν σε ύψιστο συναγερμό, με τον ελληνικό στόλο να παρακολουθεί από πολύ κοντά τις κινήσεις του Oruc Reis.

Keywords
Τυχαία Θέματα