Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι και το 1922

Την λογική των προκλήσεων κατά της Ελλάδας συνέχισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιχειρώντας να στρέψει την προσοχή των πολιτών της Τουρκίας από τα θέματα της οικονομίας, με αφορμή αυτή τη φορά την 97η επέτειο από την Μικρασιατική Καταστροφή, η οποία εορτάζεται ως «Ημέρα της Νίκης» στην γειτονική χώρα.

«Το έθνος μας είναι έτοιμο να κάνει τις ίδιες θυσίες και να δείξει το ίδιο κουράγιο για το καλό της πατρίδας μας σήμερα, όπως το έκανε και χθες» ανέφερε στο μήνυμά του ο Τούρκος πρόεδρος. «Με την επική νίκη

της 30ης Αυγούστου το Έθνος μας έσκισε το πουκάμισο της αιχμαλωσίας και διαμήνυσε σε όλο τον κόσμο ότι δεν θα κάνει παραχωρήσεις από την ανεξαρτησία του, όποιο και αν είναι το τίμημα. Η Μεγάλη Νίκη που ήταν προάγγελος του τελευταίου μας κράτους, της Δημοκρατίας της Τουρκίας, είναι το όνομα της εκ νέου ανόδου του Τουρκικού Έθνους που θέλησαν να διαγράψουν από την Ιστορία» δήλωσε.

Παράλληλα, ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στις διεκδικήσεις της χώρας του στα εδάφη της Συρίας αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο, στον θαλάσσιο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όπως είπε, η Τουρκία είναι αποφασισμένη να «χαλάσει τις παγίδες που στήνονται σήμερα στα βόρεια της Συρίας, το Ιράκ και την Ανατολική Μεσόγειο», ενώ δεν θα επιτρέψει «τον σφετερισμό των δικαιωμάτων του Τουρκικού Έθνους και των Τουρκοκυπρίων».

The post Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι και το 1922 appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα