Συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου αρχές Μαρτίου στην Νέα Υόρκη

Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανακοίνωσε ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και ο Τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα συναντηθούν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, στο πλαίσιο της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Greentree της Νέας Υόρκης σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών.

Ο Κύπριος

υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η εκπροσώπηση Ελλάδας και Τουρκίας θα είναι σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών.

Αυτό σημαίνει ότι Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα συναντηθούν λίγες μέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μάρτιου, η οποία έχει ως θέμα τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Είναι, μάλιστα, πολύ πιθανό της πενταμερούς να έχει προηγηθεί και ο 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας, που, ως γνωστό, θα γίνει στην Αθήνα.

Αν και δεν έχει ξεκαθαριστεί αν Δένδιας και Τσαβούσογλου θα έχουν και κατ’ ιδίαν συνάντηση, θεωρείται βέβαιο ότι οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και άλλα ζητήματα πέραν του Κυπριακού.

Το επόμενο διάστημα θεωρείται κρίσιμος, καθώς θα έχουν φανεί οι πρώτες κινήσεις της διοίκησης Μπάιντεν προς την Τουρκία, οι οποίες θα επηρεάσουν τόσο τις ευρωτουρκικές όσο και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Διαβάστε ακόμη:

Πηγές ΥΠΕΞ: Η ΕΕ πρέπει να είναι επιφυλακτική στην «επίθεση φιλίας» της Τουρκίας

Στην Αθήνα ο 62ος γύρος διερευνητικών επαφών: Το παρασκήνιο των συζητήσεων στην Κωνσταντινούπολη

Keywords
Τυχαία Θέματα