Συμφωνία εξυγίανσης με τους πιστωτές της υπέγραψε η Γ.Ε. Δημητρίου
Στην υπογραφή συμφωνίας εξυγίανσης με τους πιστωτές της προχώρησε στις 30 Μαρτίου η Γ.Ε.Δημητρίου ΑΕΕ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ίδια η εταιρεία, συμπληρώνοντας ότι στη συμφωνία συμβάλλεται ως στρατηγικός επενδυτής η Quest Συμμετοχών.
Με βάση τη συμφωνία, θα υπάρξει αναδιάρθρωση οφειλών που ξεπερνούν τα 48 εκατ. ευρώ, ενώ το πολυμελές πρωτοδικείο Αθηνών θα αποφανθεί επ’ αυτής στις 26 Μαΐου.
Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«1. Η Εταιρεία υπέγραψε την 30.3.2021 συμφωνία εξυγίανσης σύμφωνα με τα άρθρα 31 επ. του ν. 4738/2020 (η «Συμφωνία Εξυγίανσης») με την πλειοψηφία των πιστωτών της, μεταξύ των οποίων και με εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από τραπεζικό δανεισμό, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τους σημαντικότερους προμηθευτές της και τους εργαζομένους της. Συναινούντες πιστωτές θεωρούνται, επίσης, το ελληνικό Δημόσιο και οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς πληρούνται όλες ανεξαιρέτως οι προϋποθέσεις της παρ. 2 του άρθρου 37 του ν. 4738/2020. Στην Συμφωνία Εξυγίανσης συμβάλλεται, επίσης, ως στρατηγικός επενδυτής η εταιρεία «Quest Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία» (στο εξής για συντομία «Στρατηγικός Επενδυτής»).
2. Με τη Συμφωνία Εξυγίανσης επιδιώκεται η αναδιάρθρωση των οφειλών της Εταιρείας, οι οποίες την 31η Δεκεμβρίου 2020 ανέρχονταν σε 48.837.414,17 ευρώ. Η Συμφωνία Εξυγίανσης επετεύχθη μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με τους μεγαλύτερους πιστωτές της Εταιρείας προκειμένου αυτή να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις υποχρεώσεις της να διατηρήσει τις θέσεις του προσωπικού της να καταστεί βιώσιμη και να εξακολουθήσει τη δραστηριότητά της, διατηρώντας τον ηγετικό της ρόλο στην αγορά των ηλεκτρικών συσκευών και κυρίως αυτή του κλιματισμού.
3. Η Εταιρεία υπέβαλε σήμερα αίτηση, σύμφωνα με το άρθρο 44 του ν. 4738/2020, προς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών για την επικύρωση της Συμφωνίας Εξυγίανσης. Δικάσιμος για τη συζήτηση της αιτήσεως ορίσθηκε η 26η Μαΐου 2021. Η πραγματοποίηση της Συμφωνίας Εξυγίανσης τελεί υπό την προϋπόθεση της επικύρωσής της από το αρμόδιο δικαστήριο. Υπό την προϋπόθεση αυτή, η οποία είναι βασικός όρος της Συμφωνίας Εξυγίανσης, τελεί και η είσοδος του Στρατηγικού Επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας, κατόπιν αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.
4. Η παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται από την Εταιρεία, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Κανονισμού για την Κατάχρηση της Αγοράς (ΕΕ) 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (MAR), το άρθρο 2 παρ. 2 (εδ. θ και ιγ) της Απόφασης 3/347/12.7.2005 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και τον Κανονισμό του Χ.Α. Περιέχει πληροφόρηση που εμπίπτει στην έννοια της προνομιακής πληροφορίας για τους σκοπούς του άρθρου 7 του MAR.
5. Για τους σκοπούς του MAR και του άρθρου 2 του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2016/1055 της Επιτροπής, το υπεύθυνο πρόσωπο για την δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης για λογαριασμό της Εταιρείας είναι o κ. Θρασύβουλος Τσαμούρης του Τμήματος Εξυπηρέτησης Μετόχων».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Pitsos: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την Bosch – Σε 2 εβδομάδες οι τελικές αποφάσεις
- Με 220 εκατ. ευρώ συνεχίζεται να επιδοτείται η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση
- Μεγάλη διασπορά κρουσμάτων σε κέντρο Αθήνας, Θεσσαλονίκη και Πειραιά
- Ίλιον: Σε πνευμονικό οίδημα αποδίδεται ο θάνατος της 65χρονης
- MIG: Παραιτήθηκε ο CEO Αθανάσιος Παπανικολάου
- Ελαφρά μείωση σε κρούσματα Covid - Αρνητικό φετινό ρεκόρ σε θύματα
- Τουρκία: Επεστράφη το κατηγορητήριο για το κλείσιμο του φιλοκουρδικού HDP
- «Λίφτινγκ» 107 εκατ. ευρώ σε 13 κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια
- Κορωνοϊός: 3.616 νέα κρούσματα, 739 διασωληνωμένοι και 76 θάνατοι
- Θυγατρική στην Ελλάδα άνοιξε η φαρμακοβιομηχανία KRKA
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Mononews
- Pitsos: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την Bosch – Σε 2 εβδομάδες οι τελικές αποφάσεις
- Θυγατρική στην Ελλάδα άνοιξε η φαρμακοβιομηχανία KRKA
- ΕΟΔΥ: 3.616 νέα κρούσματα και 76 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο- Δείτε τη γεωγραφική κατανομή
- MIG: Την παραίτησή του υπέβαλε ο CEO Αθανάσιος Παπανικολάου
- EMA – Εμβόλιο AstraZeneca: Δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη παράγοντες κινδύνου θρόμβωσης
- Ιταλία: Ο αντιπλοίαρχος που συνελήφθη ως κατάσκοπος των Ρώσων εργάζεται στο ιταλικό Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας
- ΟΠΑΠ: Στα € 205,3 εκατ. τα καθαρά κέρδη για το 2020 – Πρόταση για μικτό μέρισμα €0,45 ανά μετοχή
- Μία καρδιά για κάθε ζωή που χάθηκε: Συγκινητική τοιχογραφία στο Λονδίνο για τα θύματα του κορονοϊού
- Alpha Αστικά Ακίνητα: Στα €3,4 εκατ. τα κέρδη μετά φόρων για το 2020
- Δοκιμή Ford Focus Active X: Εντός, εκτός!

- Τελευταία Νέα Mononews
- Θυγατρική στην Ελλάδα άνοιξε η φαρμακοβιομηχανία KRKA
- MIG: Την παραίτησή του υπέβαλε ο CEO Αθανάσιος Παπανικολάου
- ΟΠΑΠ: Στα € 205,3 εκατ. τα καθαρά κέρδη για το 2020 – Πρόταση για μικτό μέρισμα €0,45 ανά μετοχή
- Ανησυχία στο Άγιον Όρος, 31 νέα κρούσματα μεταξύ των μοναχών (upd)
- ΟΛΠ: Ένα νέο σύγχρονο Πάρκο για τον Δήμο Πειραιά
- Δοκιμή Ford Focus Active X: Εντός, εκτός!
- Ιταλία: Ο αντιπλοίαρχος που συνελήφθη ως κατάσκοπος των Ρώσων εργάζεται στο ιταλικό Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας
- Ελλάκτωρ: Στα €30 εκατ. τα κέρδη EBITDA του ομίλου το 2020
- Μία καρδιά για κάθε ζωή που χάθηκε: Συγκινητική τοιχογραφία στο Λονδίνο για τα θύματα του κορονοϊού
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- ΟΠΑΠ: Στα €1,13 δισ. ευρώ τα έσοδα του 2020, κέρδη €205,3 εκατ., μεικτό μέρισμα €0,45 ανά μετοχή
- ΟΠΑΠ: Στα 205,3 εκ. ευρώ τα καθαρά κέρη το 2020
- Δεν θα διεξάγονται τα rapid test στα φαρμακεία, αποσύρθηκε η διάταξη
- Αναστολές συμβάσεων: Ξεκινά αύριο η υποβολή δηλώσεων Απριλίου
- Για τις 15 Απριλίου προγραμματίζεται η έναρξη υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ
- Ξανθόπουλος: «Απουσία στοιχειώδους προστασίας των αδύναμων οφειλετών»
- Πόλο: Έκανε το 8Χ8 η Βουλιαγμένη, άνετα ο Ολυμπιακός και ο Απόλλων Σμύρνης
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Βαλβίδα οικονομικής και κοινωνικής εκτόνωσης το λιανεμπόριο
- ΟΠΑΠ: Κέρδη 205,3 εκατ. ευρώ για τη χρήση του 2020 –