Στο σφυρί 11 ακίνητα του Κύπριου επιχειρηματία Λουκά Έλληνα

Στο ηλεκτρονικό σφυρί πρόκειται να βγουν 10 γραφεία και μία κατοικία που ανήκουν στον Κύπριο επιχειρηματία, κ. Λουκά Έλληνα.

Το διαμέρισμα εμβαδού γύρω στα 100 τ.μ. και μία θέση πάρκινγκ βρίσκονται στο Μαρούσι, στην περιοχή Άγιος Θωμάς και τα υπόλοιπα ακίνητα που είναι γραφεία, εμβαδού από 22,5 τ.μ. και πάνω βρίσκονται επίσης στο Μαρούσι, στο κτιριακό συγκρότημα ATRINA CENTER.

Το σύνολο της οφειλής διαμορφώνεται περίπου στις 400.000 ευρώ και επισπεύδουσα είναι η Τράπεζα Πειραιώς.

Ειδικότερα,

η τιμή πρώτης προσφοράς για το διαμέρισμα πρώτου ορόφου είναι στις 224.000 για αρχική οφειλή 100.000 ευρώ πλέον τόκων και εξόδων πλειστηριασμού. Η αρχική οφειλή έχει υπερδιπλασιαστεί.

Τα περισσότερα γραφεία (επτά στον αριθμό) βγαίνουν στο σφυρί με τιμή πρώτης προσφοράς τις 52.000 ευρώ, ενώ για τρία μεγαλύτερου εμβαδού γραφεία οι τιμές διαμορφώνονται στις 86.000 ευρώ, στις 140.000 ευρώ και τις 200.000 ευρώ.

Τα περισσότερα από αυτά τα ακίνητα είχαν αγοραστεί προ κρίσης -την περίοδο 2003 με 2008- καθώς ο κ. Έλληνας δραστηριοποιείτο στον τομέα του real estate.

Μάλιστα, είχε ισχυρή παρουσία όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στη Μεγάλη Βρετανία, στην Κύπρο και τη Ρουμανία. Όταν ξεκίνησε η ελληνική κρίση, εκείνος συνέχισε να εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων του με εμπορικά ακίνητα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, προ δεκαετίας ο κ. Έλληνας είχε στα σκαριά και τη δημιουργία ΑΕΕΑΠ, ωστόσο το σχέδιο αυτό ουδέποτε προχώρησε και η υλοποίηση του ναυάγησε.

Και ενώ η ίδρυση της ΑΕΕΑΠ μπήκε στον «πάγο», τον Ιανουάριο του 2013 προχώρησε στη σύσταση της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία « FRANK ZE PAUL BAKERY ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ».

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της FRANK ZE PAUL BAKERY AE, που στο μεταξύ κατέβασε ρολά, ήταν επίσης ο 48χρονος σήμερα κ. Λουκάς Έλληνας.

The post Στο σφυρί 11 ακίνητα του Κύπριου επιχειρηματία Λουκά Έλληνα appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα