Στο χρηματιστήριο του Παρισιού η αισθησιακή La Perla

16:45 5/9/2019 - Πηγή: Mononews

H εταιρεία συμμετοχών που κατέχει το εμπορικό σήμα πολυτελών εσωρούχων La Perla, ανακοίνωσε ότι εισάγει τις μετοχές της στην αγορά του Παρισιού, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο CEO της εταιρείας Pascal Perrier, δήλωσε ότι η κίνηση αυτή θα αυξήσει την αναγνωρισιμότητα της εταιρείας και θα της ανοίξει το δρόμο σε νέα κεφάλαια -αν και δεν σχεδιάζει να κάνει αύξηση κεφαλαίου από την αρχή της εισόδου της στο χρηματιστήριο- καθώς και σε ενδεχόμενες επεκτατικές κινήσεις, αγορών και συγχωνεύσεων.

Ο Perrier φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο πολυτελών brands κάτω από την ομπρέλα της La Perla Fashion Holding NV. «Η είσοδος μας στο Euronext Growth του Παρισιού, αποδεικνύει ότι η στρατηγική μας για ανάπτυξη είναι αξιόπιστη», δήλωσε ο ίδιος. «Υπάρχει ένα σαφές σχέδιο για περαιτέρω επενδύσεις και για τη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου επιχειρήσεων από τον κλάδο των πολυτελών προϊόντων», πρόσθεσε, αν και αρνήθηκε να δώσει οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα ή ένδειξη των ειδών επενδύσεων που μπορεί να τον ενδιαφέρουν.

Προς το παρόν, το μοναδικό brand της La Perla Fashion Holding είναι η ίδια η La Perla. Ιδρύθηκε στην Ιταλία το 1954 και έγινε γνωστή για την υψηλή ποιότητα και τα κλασικά εσώρουχα και μαγιό. Αλλά πρόσφατα, η εταιρεία προσπάθησε να προσεγγίσει το πιο νεανικό κοινό.

Η εισαγωγή στο χρηματιστήριο έρχεται μετά από αρκετά ταραχώδη χρόνια για το ιστορικό brand. Εξαγοράστηκε από τον Ιταλό επιχειρηματία Silvio Scaglia το 2013. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Scaglia κατέβαλε 69 εκατ. ευρώ για να την αποκτήσει μέσω της εταιρείας χαρτοφυλακίου του, Pacific Global Management. Ωστόσο, μετά από τις απώλειες 300 εκατ. ευρώ για την επέκταση της επιχείρησης στην Ασία και άλλες περιοχές, παρέμεινε στο «κόκκινο». Το 2017, ανακοίνωσε απώλειες περίπου 190 εκατομμυρίων ευρώ.

Πέρυσι ο Scaglia πούλησε την La Perla στο Γερμανό επιχειρηματία Lars Windhorst και την εταιρεία του Tennor Holding BV, χωρίς να γίνει γνωστό το ποσό της συναλλαγής. Η επιχείρηση εισήλθε σε τροχιά αναδιάρθρωσης με αποτέλεσμα να περιορίσει τις απώλειες της στα 50 εκατ. ευρώ το 2018, αν και τα έσοδα υποχώρησαν πέρυσι. Η La Perla υποστήριξε ότι κατά την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο η αποτίμηση της θα διαμορφωθεί στα 473 εκατ. ευρώ.

Αδιαμφισβήτητα η εταιρεία παραμένει υπό πίεση. Η αγορά εσωρούχων έχει αλλάξει δραματικά κατά τα τελευταία 20 χρόνια, με έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό ανταγωνιστικών brands με πιο ελκυστικές τιμές, να κάνουν την εμφάνιση τους και τους νεαρούς καταναλωτές να εστιάζουν σε πιο casual, άνετα εσώρουχα σε σχέση με τα πολυτελή της La Perla.

Για να κερδίσει έδαφος η La Perla προσπαθεί να μειώσει το κόστος της. Έχει απλοποιήσει τη δομή του ομίλου, μείωσε τα σημεία πώλησης, βελτίωσε τη διαχείριση αποθεμάτων και προχώρησε στον εξορθολογισμό του δικτύου προμηθευτών.

Παράλληλα προσπαθεί να ανανεώσει τα προϊόντα της στοχεύοντας στο νεότερο, πιο μοντέρνο καταναλωτή πολυτελών ειδών.

The post Στο χρηματιστήριο του Παρισιού η αισθησιακή La Perla appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα