Στην Οδησσό ο Νίκος Δένδιας ως επικεφαλής ανθρωπιστικής αποστολής

09:22 3/4/2022 - Πηγή: Mononews

Στην εμπόλεμη Ουκρανία και συγκεκριμένα στην Οδησσό έφτασε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια για να την παραδώσει στις δημοτικές αρχές της πόλης.

Aμέσως μετά την άφιξή του επισκέφθηκε το ελληνικό γενικό προξενείο της Οδησσού, το μοναδικό σε λειτουργία προξενείο κράτους-μέλους της Ε.Ε., όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων.

Ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη της Ελλάδας στην

ελληνική ομογένεια και ενημερώθηκε για τις προκλήσεις μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Εν συνεχεία, επισκέφτηκε το Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας, όπου απέθεσε λουλούδια στο Μνημείο του Όρκου των Φιλικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών προσγειώθηκε στο Κισινάου της Μολδαβίας και από εκεί μετέβη οδικώς στην Οδησσό.

Μαζί του βρίσκεται ο Ναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος, διευθυντής Διεθνούς Αναπτυξιακής Βοήθειας στο ΥΠΕΞ και ο Έλληνας πρόξενος στην Οδησσό Δημήτρης Δόχτσης.

Μέσα από ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός αναφέρει ότι στο Κισινάου τον υποδέχθηκε η πρέσβης στη Ρουμανία (με παράλληλη διαπίστευση στη Μολδαβία) Σοφία Γραμματά.

Δείτε το tweet:

Άφιξη στο αεροδρόμιο του Κισινάου όπου με υποδέχθηκε η πρέσβης στη Ρουμανία (με παράλληλη διαπίστευση στη Μολδαβία) Σοφία Γραμματά και στη συνέχεια διάβαση των. συνόρων Μολδαβίας – #Ουκρανίας, με προορισμό την Οδησσό. pic.twitter.com/VQge4epxoa

Nikos Dendias (@NikosDendias) April 3, 2022

Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του ανέφερε ότι ο υπουργός: «θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία θα παραδοθεί στις Δημοτικές Αρχές της πόλης.

Σκοπός της επίσκεψης πέραν της μεταφοράς βοήθειας, είναι η δημιουργία διαρκούς μηχανισμού διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας, συνάντηση με μέλη της ελληνικής κοινότητας, η επαναλειτουργία του Γενικού Προξενείου στην πόλη, καθώς και η επίσκεψη και διαπίστωση της κατάστασης χώρων άρρηκτα συνδεδεμένων με την ελληνική ιστορία, όπως το Μουσείο Φιλικής Εταιρίας».

Διαβάστε επίσης:

Η φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία: Πτώματα στους δρόμους, σπίτια έρημα και καταστήματα πυρπολημένα

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα