ΣτΕ: «Όχι» στην απόλυση δημοσίου υπαλλήλου με πλαστό απολυτήριο

Ακόμα μία περίπτωση υπαλλήλου που προσελήφθη στο Δημόσιο με πλαστό απολυτήριο γυμνασίου απασχολεί το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πρόκειται για επιμελήτρια-κλητήρα του υπουργείου Οικονομικών, η οποία απολύθηκε οριστικά από το Δημόσιο όταν διαπιστώθηκε η πλαστότητα του πτυχίου σπουδών της.

Το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει, αντί απόλυσης, να τιμωρηθεί με προσωρινή παύση 6 μηνών, προκειμένου να μπορέσει να προσληφθεί ξανά στο Δημόσιο για να συμβάλει οικονομικά στην ανατροφή των παιδιών της.

Ήδη η γυναίκα έχει καταφέρει να πάρει απολυτήριο

Γυμνασίου και μάλιστα με άριστα.

Το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ έλαβε υπόψη  ότι η γυναίκα, κατά την απολογία της στο Πειθαρχικό Συμβούλιο συνομολόγησε το σφάλμα της και ότι το 2018, έλαβε τελικά το απολυτήριο και αποφάσισε ότι συντρέχει περίπτωση μετριασμού της πειθαρχικής ποινής της.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι η ποινή της οριστικής παύσης πρέπει να αντικατασταθεί με αυτή της προσωρινής παύσης των 6 μηνών, με πλήρη όμως στέρηση των αποδοχών της.

Τον τελικό λόγο θα έχει η αυξημένη επταμελής σύνθεση του ίδιου Τμήματος όπου παραπέμφθηκε η υπόθεση για οριστική κρίση.

Στο πρόσφατο παρελθόν η Ολομέλεια του Άρείου Πάγου έχουν αποφασίσει υπέρ της καθαρίστριας από τον Βόλο που κι εκείνη είχε προσληφθεί στο Δημόσιο με πλαστό τίτλο σπουδών.

Keywords
Τυχαία Θέματα