Σταικούρας: Επεκτείνεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε αθλητισμό, πολιτισμό και παιδότοπους – Τι είπε για τον ΦΠΑ

Την επέκταση του μέτρου της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 534 ευρώ για περισσότερους κλάδους προανήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Όπως είπε το μέτρο θα επεκταθεί σε περισσότερους κλάδους της οικονομίας, όπως σε παιδότοπους, θέατρα και αθλητισμό, πέραν από τομείς της εστίασης που ισχύει σήμερα.

«Δεν μπορεί να εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός»

Πλήρη κάλυψη στον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη

στα όσα έγιναν τα τελευταία 24ωρα μετά τις δηλώσεις του για μείωση του ΦΠΑ σε ορισμένα προϊόντα, παρείχε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ερώτημα αν έχει διαφωνήσει με τον κ. Γεωργιάδη, ο Υπουργός Οικονομικών προσφώνησε τον Υπουργό Ανάπτυξης με το μικρό του όνομα, για να δώσει το στίγμα πως δεν υπάρχει καμία ένταση μεταξύ των δυο κυβερνητικών στελεχών.

Ο ίδιος πάντως, τόνισε πως το Υπουργείο Οικονομικών εξέτασε το ενδεχόμενο μείωσης σε κάθε προϊόν ξεχωριστά, ωστόσο όπως είπε «αυτή την στιγμή δεν μπορεί να υλοποιηθεί».

Επανέλαβε πάντως, ότι «ο προϋπολογισμός δεν μπορεί να εκτροχιαστεί από τα μέσα Ιανουαρίου» (σ.σ. καθώς το δημοσιονομικό κόστος είναι μεγάλο και όπως έγραψε το mononews ανέρχεται στο 1,5 δις ευρώ), ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια μείωση το επόμενο διάστημα.

Όπως σημείωσε, «κλειδί» για τις αποφάσεις θα αποτελέσει η πορεία του πληθωρισμού τους επόμενους μήνες, την οποία το οικονομικό επιτελείο, παρακολουθεί στενά.

Διαβάστε επίσης

Κυριάκος Μητσοτάκης: Από 1η Μαΐου η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού

Πτωχευτικός: Παράταση στην παράταση για το Φορέα Ακινήτων – Η άτυπη συμφωνία των τραπεζών και η προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών

Σκρέκας: Θα συνεχιστεί η στήριξη της κυβέρνησης στις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στην ενέργεια

Keywords
Τυχαία Θέματα