Στα σύνορα του Έβρου Κυριάκος Μητσοτάκης και Σαρλ Μισέλ την Τρίτη

22:27 1/3/2020 - Πηγή: Mononews

Στα σύνορα του Έβρου θα βρεθεί, μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, ενώ αναφορικά με την απόφαση για την αναστολή των  αιτήσεων ασύλου ανέφερε πως η Ελλάδα επικαλείται

το άρθρο 78.3 της Συνθήκης για την ΕΕ

Αναλυτικά ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει:

1. «Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας αποφάσισε να αυξήσει στο μέγιστο το επίπεδο αποτροπής στα σύνορά μας. Ξεκινώντας από τώρα, δεν θα δεχόμαστε νέες αιτήσεις ασύλου για ένα μήνα. Επικαλούμαστε το άρθρο 78.3 της Συνθήκης για την ΕΕ για να εξασφαλίσουμε πλήρη ευρωπαϊκή στήριξη»

2. «Τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Θα τα προστατεύσουμε. Θα επισκεφθώ τα χερσαία σύνορα του Έβρου μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel την Τρίτη. Επαναλαμβάνω: μην επιχειρήσετε να εισέλθετε παράνομα στην Ελλάδα – θα γυρίσετε πίσω».

Τη στήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων, επανέλαβε σε tweet του και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Συγκεκριμένα, αναφέρει στο μήνυμά του: «Στηρίζουμε τις προσπάθειες της Ελλάδας να προστατεύσει τα ευρωπαϊκά σύνορα. Παρακολουθούμε από κοντά την κατάσταση στο πεδίο. Θα επισκεφθώ τα ελληλοτουρκικά σύνορα την Τρίτη με τον πρωθυπουργό (Κυριάκο) Μητσοτάκη».

Keywords
Τυχαία Θέματα