Στα όρια του 1% κατρακυλάει η απόδοση του 10ετούς, μεγάλη αντίδραση των τραπεζών στο Χρηματιστήριο

Στα όρια του 1% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου, ενώ ο γενικός δείκτης ενισχύεται πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα, στις 660 μονάδες, μετά την ιστορική απόφαση της Ε.Ε. για το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης.

Τα σπουδαία νέα αφορούν στην Ελλάδα, όπου η χώρα μας έχει να λαμβάνει 72 δις. ευρώ από επιχορηγήσεις, τον κοινοτικό προϋπολογισμό και δάνεια (μόλις 12 δις.

ευρώ). Επιπρόσθετα, όλα αυτά, χωρίς να συνοδεύονται από μνημόνια, όρους και προϋποθέσεις.

Η εμπιστοσύνη που δημιουργείται απέναντι στη χώρα είναι μεγάλη και η διαχείριση των χρημάτων, όπως είπε άλλωστε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν θα γίνει με την νοοτροπία νεόπλουτου.

Υπό αυτά τα δεδομένα, η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, τον Οκτώβριο θα έχει εκπονήσει το πρόγραμμα για την αξιοποίηση των κεφαλαίων αυτών που θα αρχίσουν να παραδίδονται χωρίς προσκόμματα στη χώρα από την ερχόμενη Άνοιξη.

Όπως είχε προϊδεάσει από σήμερα το πρωί το mononews.gr , η άνοδος περνάει μέσα από τις τράπεζες.

Πάνω από 6% τα κέρδη για την Πειραιώς, 5,6% για την ΕΤΕ, πάνω από4% για την Alpha και 3,6% για την Eurobank.

Τα κέρδη για τον κλάδο ξεπερνούν το 4,4%, όταν για τις υπόλοιπες μετοχές η αντίδραση είναι υποτονική.

Μυτιληναίος, Jumbo, EXAE, ΕΛΠΕ, Ελλάκτωρ, Coca Cola, ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, Βιοχάλκο και Aegean καταγράφουν άνοδο πάνω από 1%.

Από τις μετοχές που διακινούνται αυτή την ώρα, 54 ενισχύονται και 13 υποχωρούν. Ενδιαφέρον βγαίνει δε, και για χαρτιά των μικρότερων κεφαλαιοποιήσεων, όπως στο Ιατρικό, την Ιντρακάτ και τον Ικτίνο.

Οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 11,69 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι σήμερα εξελίσσεται η 5η συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν αναταράξεις και profit taking, σχολιάζουν οι χρηματιστές, ωστόσο το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παραμένει θετικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα