Στα χαμηλά ημέρας έκλεισε η Wall Street: Απώλειες 2,8% για τον Dow Jones, βουτιά για τράπεζες, Facebook και Twitter

Με ισχυρές απώλειες στα χαμηλά ημέρας έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τις μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου να αποτελούν τον αρνητικό πρωταγωνιστή της ημέρας.

Στο επίκεντρο της ανησυχίας των επενδυτών βρέθηκε η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας στις πολιτείες των ΗΠΑ και το πάγωμα της διαδικασίας άρσης του lockdown στο Τέξας και τη Φλόριντα. Το κλίμα επιβάρυνε η προειδοποίηση του

Άντονι Φάουτσι. Ο διευθυντής του αμερικανικού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα σε ορισμένες περιοχές» κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου της ομάδας διαχείρισης της κρίσης για τον νέο κορονοϊό του Λευκού Οίκου.

Ιδιαίτερες πιέσεις δέχθηκαν οι τράπεζες, με την μετοχή της Goldman Sachs να υποχωρεί κατά -8,64%, καθώς η  Federal Reserve ζήτησε από αυτές, μετά τα ετήσια stress tests που πραγματοποίησης,να αναστείλουν τις επαναγορές μετοχών και να περιορίσουν τα μερίσματα τους για να διαφυλάξουν κεφάλαια.

Πέρα από τις τράπεζες, ισχυρές απώλειες σημείωσαν oi μετοχές των  Facebook (-8,31%) και Twitter (-7,39%) έπειτα από την ανακοίνωση της Unilever πως σταματά τις διαφημίσεις της στις πλατφόρμες τους μέχρι να υπάρξει λύση με το ζήτημα των αναρτήσεων ρητορικής μίσους.

Κάπως έτσι, ο Dow  Jones έκλεισε στις 25.015,55 μονάδες με πτώση -2,84%, ο  S&P 500 στις  3.009,05 μονάδες με απώλειες -2,42% και ο Nasdaq  στις 9.757,22 μονάδες με πτώση -2,59%.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones μόνο η μετοχή της Cisco κατάφερε να κλείσει με σημαντική άνοδο 2,41%.

Από τις υπόλοιπες 29 μετοχές που έκλεισαν στο «κόκκινο», τις μεγαλύτερες απώλειες πέρα από το -8,46% της Goldman Sachs, σημείωσαν οι  Nike (-7,62%),  JPMorgan (-5,48%) και  American Express (-4,53%). Απώλειες μεγαλύτερες του -3% κατέγραψαν οι μετοχές των Coca-Cola, Apple, Chevron, UnitedHealth, Travelers, Raytheon Technologies και Exxon Mobil, ενώ μεγαλύτερες του -2% ήταν οι απώλειες για τις Microsoft,  Disney, Verizon, Walgreens, P&G, Visa και Boeing.

Walmart, Johnson & Johnson, 3M, ΙΒΜ, McDonald’s, Intel, Home Depot, Merck & Co και Caterpillar έκλεισαν με πτώση μεγαλύτερη του -1% ενώ ήπιες ήταν οι απώλειες για τις μετοχές των Dow και Pfizer.

Σε επίπεδο εβδομάδας ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 3.3%, ο S&P 500 με απώλειες  2,9% και ο Nasdaq με πτώση 1,9%.

Keywords
Τυχαία Θέματα