Σέρρες: Παρ’ ολίγον τραγωδία η πτώση του μονοκινητηρίου – Έπεσε στην κεντρική πλατεία του χωριού, μέτρα από το φαρμακείο της μητέρας του (videos)

14:59 3/8/2020 - Πηγή: Mononews

Σε παρολίγον τραγωδία εξελίχθηκε η πτώση του μονοκινητήριου αεροσκάφους το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή των Σερρών, καθώς από θαύμα δεν θρηνούμε θύματα.

Το μονοκινητήριο αεροπλάνο κατέπεσε λίγο πριν από τις 9.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία του χωριού Πρώτη Σερρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τιμόνι του μονοκινητήριου εκπαιδευτικού αεροσκάφους βρισκόταν ένας 19χρονος χειριστής, που πετούσε για αρκετή ώρα, αρκετά χαμηλά, γύρω από το χωριό. Κατά την έναρξη της «τρελής» πορείας του, το αεροσκάφος χτύπησε με το φτερό του ένα ψηλό δέντρο, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να ακολουθήσει

η ολική πτώση.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος έπεσε εκατό μέτρα μακριά από το φαρμακείο στο οποίο εργάζεται η μητέρα του 19χρονου χειριστή. Η γυναίκα βγήκε έντρομη από το φαρμακείο κι έτρεξε να βοηθήσει το παιδί της, που λίγα λεπτά νωρίτερα έβλεπε να πετάει με το μονοκινητήριο, καμαρώνοντας από υπερηφάνεια.

Αμέσως προκλήθηκε έντονη αναστάτωση, η οποία καταλάγιασε όταν διαπιστώθηκε ότι ευτυχώς δεν έχει τραυματιστεί κανείς.

Πηγή: epilogestv

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Μιλώντας στο GRTimes.gr, ο δήμαρχος Αμφίπολης, Στέργιος Φραστανλής, αποκάλυψε ότι επρόκειτο για εκπαιδευτικό μονοκινητήριο αεροπλάνο, το οποίο, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, κατέπεσε ακριβώς πάνω στον πλάτανο της κεντρικής πλατείας, για να καταλήξει σε πρόσοψη σπιτιού.

«Ο νεαρός πιλότος πετούσε σε χαμηλό ύψος και, προφανώς από λάθος χειρισμό, έπεσε πάνω στον πλάτανο. Μέσα στην ατυχία μας, όμως, ήμασταν τυχεροί, γιατί κανένας πολίτης δε βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στην πλατεία, ενώ ο πιλότος τραυματίστηκε ελαφρά, οπότε είχαμε μόνο υλικές ζημιές. Επιπλέον, το αεροσκάφος δεν έπιασε φωτιά, συνεπώς δεν είχαμε περισσότερα προβλήματα», τόνισε ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με τον κ. Φραστανλή, ο νεαρός πιλότος, ο οποίος κατάγεται από το Ροδολίβος Σερρών, μεταφέρθηκε με ταξί στο νοσοκομείο Σερρών, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

«Έχει μόνο εκδορές και μώλωπες, οπότε όλα πήγαν καλά», πρόσθεσε ο κ. Φραστανλής. Ανέφερε, δε, ότι ο νεαρός χειριστής του μονοκινητήριου αεροπλάνου, είναι από την Πρώτη Σερρών και δεν υπάρχει καμιά πρόθεση από την πλευρά του δήμου να αναζητήσουν ευθύνες. Αντίθετα, όπως είπε, θα του παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια, εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Keywords
Τυχαία Θέματα