Σεισμός από τις αποκαλύψεις Μιωνή: Ποιος είναι ο Δημήτρης Μασίνας του ΚΕΦΟΜΕΠ που «απολύθηκε» το 2016 από τον Γιώργο Πιτσιλή

Μόνο η αποτυχία στον στόχο των εσόδων κατά την επίμαχη περίοδο του 2016 δεν ήταν ο λόγος και η αφορμή για την αποπομπή από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, γνωστού ως ΚΕΦΟΜΕΠ, του κ. Δημήτρη Μασίνα, ενός εφοριακού που είχε χαρακτηριστεί υπόδειγμα δημόσιου λειτουργού.

Όπως προκύπτει από τους διαλόγους Σάμπυ Μιωνή, επιχειρηματία, και του πρώην υπουργού κ. Νίκου Παππά, ο οποίος ταυτόχρονα είναι γνωστό ότι έχει αγαστές προσωπικές σχέσεις με τον πρώην πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα,

ο κ. Μασίνας είχε υψηλότατες επαφές κατά την επίμαχη περίοδο.

Στους διαλόγους Μιωνή – Παππά που μονοπωλούν της επικαιρότητας σήμερα, Δευτέρα, και αναδεικνύεται το παρακράτος που είχε στηθεί επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και έρχεται μόλις δύο μέρες μετά την αποκάλυψη ότι η σύζυγος του πρώην υπουργού Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου, σήκωνε το τηλέφωνο με μεγάλη άνεση για να «συντονίσει» την σύλληψη δημοσιογράφων, προκύπτουν προσωπικές επαφές του κ. Μασίνα με τον βασικό εμπλεκόμενο πλέον του σκανδάλου Novartis, πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Σε τέτοιο σημείο δε που ο κ. Παπαγγελόπουλος, όπως προκύπτει από τους επίμαχους διαλόγους, όταν ήθελε να χειριστεί μία υπόθεση που κατά την άποψή του είχε φορολογικές προεκτάσεις, δεν απευθυνόταν επί παραδείγματι στον επικεφαλής της ΑΑΔΕ , αλλά στον κατώτερό του, τον προϊστάμενο του ΚΕΦΟΜΕΠ, κ. Μασίνα! Εκείνη την εποχή, όπως και τώρα επικεφαλής της ΑΑΔΕ, ήταν ο Γιώργος Πιτσιλής. Ήταν δηλαδή  ο προϊστάμενος του κ. Μασίνα.

Και προκαλεί εντύπωση διότι τα δημοσιεύματα της εποχής (φιλικά προσκείμενα στον Παπαγελόπουλο) αποθέωναν τον κ. Μασίνα σαν ένα είδος… Ρομπέν των Δασών στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής με ελέγχους σε μεγάλους και γνωστούς επιχειρηματικούς ομίλους και οικογένειες της χώρας.

Όμως, όπως προκύπτει από την ίδια συνομιλία πάντα, ο κ. Μασίνας βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης για φορολογικούς ελέγχους κατά το δοκούν και ανάλογα με τα συμφέροντα, τις καταστάσεις και περιστάσεις .

Άγνωστο πάντως γιατί, ο Ανεξάρτητος διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και εν μια νυκτί καρατόμησε των δημόσιο λειτουργό κ. Μασίνα, τον Σεπτέμβριο του 2016.

Ο πρώην υπουργός και στενός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, κ. Παππάς, αναγνωρίζει ότι στο ΚΕΦΟΜΕΠ επί Μασίνα βάζανε στο στόχαστρο τον τάδε… Για να απαντήσει ο κ. Μιωνής: «Τον Μασίνα τον πήρε κατευθείαν ο Παπαγγελόπουλος και έτσι ξεκίνησε ο έλεγχός μου. Δεν πήγε μέσω Αλεξιάδη (σ.σ. του πρώην υφυπουργού Οικονομικών). Πήρε ο Παπαγγελόπουλος ο ίδιος τηλέφωνο τον Μασίνα…». Για να απαντήσει μάλλον αμήχανα ο κ. Παππάς: «Ναι;».

Μιωνής: «Ναι, ο ίδιος για να μου ξεκινήσει τον έλεγχο. Σε εμένα! Κάτοικο εξωτερικού, πολίτη εξωτερικού… δεν υπάρχει έλεγχος, έτσι κανονικά. Δεν υπάρχει! Πως το λένε! Δεν υπάρχει! Έτσι… Δηλαδή, τον πήρε κατευθείαν ο Παπαγγελόπουλος τον Μασίνα τηλέφωνο. Χωρίς να περάσει από τον Αλεξιάδη, χωρίς να περάσει από το υπουργείο Οικονομικών, τίποτα. Καταλαβαίνεις; Φυσικά και τα ξέρω, έτσι; Δηλαδή έχω intelligence. Τα ξέρω! Δηλαδή, αλλά σε κάποια στιγμή… τι θα κάνω…;».

Για να αναφωνήσει τελικά ο Νίκος Παππάς: «Αλάχου ακ μπαρ»…

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σεισμός, Μιωνή, Ποιος, Δημήτρης Μασίνας, ΚΕΦΟΜΕΠ, 2016, Γιώργο Πιτσιλή,seismos, mioni, poios, dimitris masinas, kefomep, 2016, giorgo pitsili