Σεΐχης του Ντουμπάι-Πριγκίπισσα Ιορδανίας: «Θρίλερ» με το «χρυσό» διαζύγιο και ο ρόλος της Ελισάβετ

11:12 5/7/2019 - Πηγή: Mononews

Στη μέση η βασίλισσα Ελισάβετ

Στη Μεγάλη Βρετανία θεωρείται ότι έχει διαφύγει η πριγκίπισσα Χάγια της Ιορδανίας μαζί με τα δύο της παιδιά. Η 45χρονη γυναίκα το έσκασε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προκειμένου να απελευθερωθεί από τον σύζυγό της, τον 69χρονο Σεΐχη του Ντουμπάι και πρωθυπουργό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ.

Σύμφωνα με αρχικό δημοσίευμα της The Sun, η  πριγκίπισσα έμαθε πως ο Σεΐχης αιχμαλώτισε και βασάνισε την μεγαλύτερη κόρη του, την 33χρονη πριγκίπισσα Λατίφα, στην

προσπάθειά της να δραπετεύσει στις ΗΠΑ, πριν από ένα χρόνο.

Στην είδηση αυτή, κατακλύστηκε με φόβο, καθώς θεώρησε πως κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί και στην ίδια, ενώ παράλληλα δεν μπορούσε να ζήσει άλλο με έναν τόσο βάναυσο άνθρωπο.

Αν και ο ίδιος αρνήθηκε το γεγονός, η πριγκίπισσα έμαθε από δικές της πηγές ότι ισχύει.

Από την άλλη, σύμφωνα με τους Times, ο πραγματικός λόγος που φοβήθηκε για τη ζωή της λέγεται ότι είναι ο παράνομος δεσμός που ανέπτυξε με Βρετανό σωματοφύλακά της, το οποίο και έμαθε ο Σεΐχης.

Έτσι, πήρε την απόφαση να τον αφήσει και να το σκάσει στη Μεγάλη Βρετανία με τα ανήλικα παιδιά τους.

Εκτός από τα δύο τους παιδιά, ηλικίας 7 και 11 ετών, η κατά σειρά 6η γυναίκα του Σεΐχη άρπαξε το ποσό των 34 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για ένα καλά προμελετημένο σχέδιο, για το οποίο σημαντικό ρόλο στην εκτέλεσή του παίζει ένας Γερμανός διπλωμάτης, με την βοήθεια του οποίου η πριγκίπισσα λέγεται πως ταξίδεψε στη Γερμανία και από εκεί έφτασε στη Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στο Λονδίνο.

Εκεί έχει αγοράσει μία δική της πολυτελή κατοικία, μάλιστα, όχι πολύ μακριά από το Παλάτι του Κένσινγκτον, αξίας 85 εκατομμυρίων λιρών, όπου θεωρείται πως διαμένει μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά της.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, την κατοικία είχε αγοράσει πριν από δύο χρόνια κρυφά από τον σύζυγό της.

Πριγκίπισσα Χάγια της Ιορδανίας

Το γεγονός ενδέχεται να πυροδοτήσει διπλωματική κρίση ανάμεσα στην Βρετανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ διατηρεί ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις με το εν διαστάσει ζευγάρι, ωστόσο σε περίπτωση που εμπλέκεται στην υπόθεση και προστατεύει την πριγκίπισσα Χάγια, το κλίμα θα ενταθεί.

Δημοσιεύματα κάνουν λόγο πως η πανέμορφη πριγκίπισσα είχε αναζητήσει καταφύγιο σε ένα από τα παλάτια της βασίλισσας, καθώς φοβάται για τη ζωή της, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να πέσει θύμα απαγωγής.

Αν αυτό αληθεύει, τότε διακυβεύονται οι διπλωματικές σχέσεις της Βρετανίας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που αποτελούν σύμμαχο – κλειδί της χώρας στον Περσικό Κόλπο.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ και η Πριγκίπισσα Χάγια της Ιορδανίας

Σημειώνεται ότι η βασίλισσα και το εν διαστάσει ζευγάρι μοιράζονται το ίδιο πάθος για τα άλογα και πάντοτε έδιναν το «παρών» στις διάσημες ιπποδρομίες του Άσκοτ, κάθε Ιούνιο.

Ο δισεκατομμυριούχος Σεΐχης έχει στην ιδιοκτησία του την Godolphin Stables, που είναι η πιο επιτυχημένη επιχείρηση για ιππικούς αγώνες στο Σάφολκ.

Η πριγκίπισσα Χάγια διαθέτει δικά της άλογα αγώνων και η ίδια συμμετείχε στο άθλημα της ιππασίας στους Ολυμπιακούς του 2000.

Ο Σεΐχης του Ντουμπάι, Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ

Η σχέση της πριγκίπισσας της Ιορδανίας με την «αειθαλή» βασίλισσα Ελισάβετ είναι τόσο στενή, που οι δύο γυναίκες συναντήθηκαν και ήπιαν τσάι στο κάστρο του Ουίνδσορ τον Μάιο.

Παρ’ όλα τα παραπάνω και σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, πλέον ο γάμος του ζευγαριού θα λάβει επίσημα τέλος στις δικαστικές αίθουσες του Λονδίνου στις 30 Ιουλίου, έπειτα από αίτημα που κατέθεσε ο Σεΐχης.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο διαζύγιο στα χρονικά της Βρετανίας. Ο κάθε αντίδικος από την πλευρά του έχει ήδη επιστρατεύσει δύο από τις πιο δυναμικές δικηγόρους διαζυγίων στη Βρετανία, οι οποίες στο παρελθόν ανέλαβαν τα διαζύγια γνωστών celebrities και η μάχη αναμένεται να είναι σκληρή.

View this post on Instagram

أطفالنا ينظرون إليك كبطل وهم محقون تماماً في ذلك…عيد ميلاد سعيد @hhshkmohd Our kids think of you as a hero. And they are absolutely right about that. #Happybirthday @hhshkmohd

A post shared by Haya Bint Al Hussein (@hrhprincesshaya) on Jul 15, 2018 at 10:01am PDT

Ο μεν Σεΐχης έχει προσλάβει την δικηγόρο Έλεν Γουόρντ, η οποία είχε αναλάβει το διαζύγιο του Γκάι Ρίτσι από τη Μαντόνα, ενώ η πριγκίπισσα Χάγια έχει στο πλευρό της τη δικηγόρο Φιόνα Σάκλετον, η οποία είχε αναλάβει το διαζύγιο του πρίγκιπα Κάρολου από την Νταϊάνα και του πρίγκιπα Ανδρέα από τη Σάρα Φέργκιουσον.

Πηγές από το περιβάλλον του Σεΐχη αναφέρουν ότι θα διεκδικήσει δικαστικά την επιμέλεια των δύο παιδιών του με την πριγκίπισσα Χάγια, που προς το παρόν βρίσκονται μαζί της. Πρόκειται για δύο ανήλικα παιδιά, ηλικίας 7 και 11 ετών, που είναι το 22ο και 23ο παιδί του Σεΐχη συνολικά!

Η 45χρονη πριγκίπισσα Χάγια είναι η έκτη σύζυγος του Σεΐχη, ο οποίος απέκτησε 12 παιδιά με την πρώτη του σύζυγο και τα υπόλοιπα με τις άλλες που την διαδέχτηκαν.

Πριγκίπισσα Χάγια της Ιορδανίας

Από την ημέρα που η Χάγια εγκατέλειψε τον Ρασίντ, επειδή φοβόταν για την ζωή της, όπως λένε οι πληροφορίες, εκείνος το… έριξε στην ποίηση, προσπαθώντας να εκφράσει τα συναισθήματά του και να την κερδίσει πίσω.

Η βρετανική εφημερίδα The Sun, δημοσίευσε κάποιους από τους στίχους του Σεΐχη: «Έχουμε μια πάθηση που κανένα φάρμακο δεν μπορεί να θεραπεύσει» γράφει σε ποίημα με τίτλο «Αγάπη στα μάτια σου» και σε άλλο σημείο λέει: «Άσε το παρελθόν να φύγει. Μαλάκωσε την καρδιά σου, συγχώρησε τα λάθη μου και αντάμειψε τις καλές μου πράξεις».

Ο Σεΐχης του Ντουμπάι, Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ και η Πριγκίπισσα Χάγια της Ιορδανίας

Την ίδια ώρα πάντως, σε ποστ του στο Instagram, την κατηγορεί για προδοσία και της γράφει «Πήγαινε σ’ αυτόν που σε κρατά απασχολημένη!!!», υπονοούμενο για την φημολογούμενη σχέση της με τον Βρετανό σωματοφύλακά της.

Η πριγκίπισσα, που είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, εξαφανίστηκε από τη δημόσια ζωή στις 20 Μαΐου και έπαψε να κάνει αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου συνήθιζε να ανεβάζει φωτογραφίες για το φιλανθρωπικό της έργο.

The post Σεΐχης του Ντουμπάι-Πριγκίπισσα Ιορδανίας: «Θρίλερ» με το «χρυσό» διαζύγιο και ο ρόλος της Ελισάβετ appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα