Σε υψηλό 12 εβδομάδων το πετρέλαιο, μειώθηκαν οι ποσότητες που είναι αποθηκευμένες εν πλω

Στο υψηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου σκαρφάλωσε σήμερα η τιμή του πετρελαίου, καθώς η προοπτική «άφιξης» ενός εμβολίου για την Covid-19 στις ΗΠΑ ακόμη και μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες βελτίωσε τις προοπτικές για τη ζήτηση.

Σε γενικές γραμμές, οι αγορές έκαναν ράλι μετά από μία ακόμη αισιόδοξη είδηση για την κυκλοφορία εμβολίου, αυτήν της ανακοίνωσης της AstraZeneca.

Επιπλέον, όπως δήλωσε στο CNN την Κυριακή ο επικεφαλής του προγράμματος Operation Warp Speed της αμερικανικής κυβέρνησης, οι εμβολιασμοί μπορούν να ξεκινήσουν, αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, ακόμη και στις 11-12 Δεκεμβρίου. Παράλληλα, στήριξη στο αργό παρείχε και το ασθενέστερο δολάριο.

Η προοπτική θεραπείας έχει αλλάξει το σχήμα της καμπύλης των προθεσμιακών τιμών του πετρελαίου, με τις τιμές στα πιο κοντινά συμβόλαια να αυξάνονται ταχύτερα από εκείνες των πιο μακρινών συμβολαίων.

Στο μεταξύ, στην Υεμένη, οι αντάρτες Χούτι ισχυρίστηκαν σε ανακοίνωσή τους ότι χτύπησαν με πύραυλο κέντρο διανομής της Saudi Aramco στην Τζέντα.

Η τιμή του αργού έχει ενισχυθεί γύρω στο 20% τον Νοέμβριο, καθώς οι φαρμακευτικές εταιρείες σημείωσαν μεγάλη πρόοδο στον τομέα της ανάπτυξης φαρμάκων για τον κορονοϊό.

ΤιμέςΣήμερα, η τιμή του αμερικανικού αργού (West Texas Intermediate) για παράδοση τον Ιανουάριο σημείωνε άνοδο κατά 1,5% στα $43,04 δολάρια ανά βαρέλι στο ΛονδίνοΗ τιμή του Brent για τον Ιανουάριο ενισχυόταν κατά 1,6% στα $45,68 δολάρια ανά βαρέλι

Και υπάρχουν ενδείξεις ότι παρά το πλήγμα από τα τελευταία περιοριστικά μέτρα στη ζήτηση σε Ευρώπη και ΗΠΑ, η αγορά βλέπει ήδη να μειώνονται τα αποθέματα. Το δε πετρέλαιο που βρίσκεται αποθηκευμένο σε τάνκερ στη θάλασσα μειώθηκε σε ποσότητα στα 115 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία της Vortexa.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σε υψηλό 12 εβδομάδων το πετρέλαιο,μειώθηκαν οι ποσότητες που είναι αποθηκευμένες εν πλω