Σε τεντωμένο σχοινί το Χ.Α.: Τι συμβαίνει με MLS – Άνοδος στα χαρτιά που υπάρχει άρωμα Κίνας…

Στο κόκκινο για έκτη φορά από την 1η Νοεμβρίου κινείται ο γενικός δείκτης του Χ.Α., ενώ, το δρόμο της, δηλαδή προς τα κάτω, ακολουθεί πάλι η πορεία του ελληνικού 10ετούς τίτλου, αφού διαπραγματεύεται στο 1,30% με το Ιταλικό ομόλογο στο 1,23%.

Οι επενδυτές θεώρησαν υπερβολή την τόσο μεγάλη υποχώρηση του 10ετούς Ελληνικού ομολόγου, που την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε κάτω από το Ιταλικό, με αποτέλεσμα την Παρασκευή να υπάρξουν μεγάλες πιέσεις, πιέζοντας τον τίτλο μέχρι το 1,36%.

Όπως και να ‘χει πάντως, είτε το Ελληνικό 10ετές ανεβαίνει, είτε κατεβαίνει, το χρηματιστήριο ακολουθεί τη

δική του ρότα. Αποκομμένο πλήρως από τα ξένα χρηματιστήρια, που, σημειωτέον, την περασμένη εβδομάδα Dow και S&P βρέθηκαν σε νέα ιστορικά υψηλά, το Χ.Α. κατέγραψε απώλειες και με απώλειες, περίπου κατά μισή ποσοστιαία μονάδα ξεκίνησε την εβδομάδα, στα όρια των 860 μονάδων.

Ο τραπεζικός κλάδος διολισθαίνει στις 824 μονάδες και πλέον η αγορά αναμένει τις λεπτομέρειες του σχεδίου Ηρακλής, όπως αυτές θα φανούν από το νομοσχέδιο που απεργάζεται η κυβέρνηση. Υπάρχουν κάποιες «σκιές», όπως λένε χρηματιστές χαρακτηριστικά, πάνω από τις προμήθειες των τραπεζών και την εγγύηση του Δημοσίου, δηλαδή αν φτάνει, δημιουργώντας ανησυχία ως προς την βραχυπρόθεσμη τάση της αγοράς.

Οι επενδυτές πάντως, προσεγγίζουν επιφυλακτικά το Χ./Α. Οι συναλλαγές έπειτα από σχεδόν μιάμιση ώρα δεν έχει πιάσει καν τα… 8 εκατ. ευρώ, ενώ στην αγορά ακούγονται διάφορες φήμες σε ότι έχει να κάνει με εταιρείες των μικρότερων κεφαλαιοποιήσεων. Μία από αυτές είναι η MLS, που υποχωρεί σχεδόν 30% και πλέον διαπραγματεύεται κάτω και από το 1 ευρώ.  Έχουν αλλάξει χέρια δε, περισσότερα από 219 χιλιάδες τεμάχια.

Εκτός από τις τράπεζες που βρίσκονται στο κόκκινο, με εξαίρεση τα οριακά κέρδη της Eurobank, η οποία έχει αύριο το κρίσιμο Δ.Σ. που αποφασίζει την πώληση του πακέτου Cairo, με την Pimco μεταξύ των ενδιαφερόμενων, πιέσεις βγαίνουν και πάλι σε Βιοχάλκο, Aegean, Eλλάκτωρ (υποχωρεί στο 1,68 και έρχεται από τα επίπεδα των 2 ευρώ περίπου) Jumbo, Μυτιληναίο και ΟΠΑΠ.

Κάποιες εντολές αγορών που βγαίνουν στη ΔΕΗ και που την οδηγούν προς τα 3,10 ευρώ είναι αδύναμες, αφού ο όγκος διαμορφώνεται λίγο πάνω από τις 73 χιλιάδες τεμάχια.

Κέρδη για τον ΟΛΠ, αλλά λίγα, 0,43%, εξαιτίας των συμφωνιών που θα υπογράψει με την ελληνική κυβέρνηση ο πρόεδρος της Κίνας που βρίσκεται στην Αθήνα.

Κέρδη για τον ΑΔΜΗΕ, λόγω ΣΙ Τζιπίνγκ, αλλά και γιατί έχει ανοίξει ο δρόμος για το καλώδιο που θα συνδέει την Κρήτη με την Αττική. Η μετοχή ενισχύεται περί το 1%, στα 2,12 ευρώ.

The post Σε τεντωμένο σχοινί το Χ.Α.: Τι συμβαίνει με MLS – Άνοδος στα χαρτιά που υπάρχει άρωμα Κίνας… appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα