Σε διαδικασία πώλησης το κτήριο της GlaxoSmithKline στο Χαλάνδρι- Ποιοι είναι οι «μνηστήρες»

Εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να καταλήξει, σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία που διεξάγει η φαρμακευτική εταιρεία GlaxoSmithKline με τη συνδρομή της Cushman & Wakefield Proprius (μια από τις μεγαλύτερες συμβουλευτικές περί το real estate εταιρείες) για τη πώληση του κτηρίου της στο Χαλάνδρι (Λεωφόρος Κηφισίας 266) στο οποίο θα παραμείνει εκμισθωτής.

Πρόκειται για κτήριο γραφείων ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, συνολικής επιφάνειας 5.200 τ.μ.

σε οικόπεδο 3.600 τ.μ. το οποίο ολοκληρώθηκε το 1995 και ανακαινίστηκε μερικώς το 2015. Αναπτύσσεται σε τέσσερα επίπεδα στην ανωδομή με το υπόγειο να καταλαμβάνει 1.950 τ.μ. και οι υπόλοιποι όροφοι 3.250 τ.μ.

Στο ισόγειο βρίσκονται οι χώροι υποδοχής και αναμονής, αμφιθέατρο, χώροι γραφείων και το εστιατόριο, το οποίο εξυπηρετεί το προσωπικό. Στο δεύτερο και στον τρίτο όροφο υπάρχουν γραφεία, αίθουσες εκπαίδευσης, συνεδριάσεων και διάφοροι βοηθητικοί χώροι. Στον τέταρτο, βρίσκονται τα γραφεία της διοίκησης και το δώμα, το οποίο φιλοξενεί διάφορες εκδηλώσεις. Στα δύο υπόγεια είναι χώροι στάθμευσης και άλλοι αποθηκευτικοί και βοηθητικοί.

Οι φορείς που εκδήλωσαν αρχικά ενδιαφέρον ήταν σχεδόν όλες οι ελληνικές ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμες Εταιρείες Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας) μεταξύ αυτών η Prodea και η Trastor και επενδυτικά κεφάλαια που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην τελική φάση της διαδικασίας (οι προσφορές υπεβλήθησαν στις 10 Σεπτεμβρίου) έχει μείνει ένας μικρότερος αριθμός εταιρειών μεταξύ των οποίων η Intercontinental International AEEAΠ και το privateequity fund, Brook Lane.

Η Intercontinental International με βασικό μέτοχο τη οικογένεια Χαλικιά (ομογενής από την Αμερική) με βάση τα στοιχεία 6μήνου διαχειρίζεται ακίνητη περιουσία εύλογης αξίας 93,9 εκατ. ευρώ.

Η Brook Lane η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει μεταξύ άλλων εξαγοράσει από την Alpha Bank 5 ακίνητα πρώην ιδιοκτησία της Μπάμπης Βωβός, έναντι περίπου 90 εκατ. ευρώ και συγκεκριμένα, επί της Λεωφόρου Κηφισίας 95 – 97 και της Λεωφόρου Κηφισίας 24 στο Μαρούσι, επί της οδού Τζαβέλλα 1-3 στο Χαλάνδρι (ακίνητο μισθωμένο στη Vodafone), το κτήριο που στεγάζει την AXA Ασφαλιστική στην οδό Μιχαλακοπούλου 48 και εμπορικό ακίνητο στην Εθνική Οδό (Μεταμόρφωση) με έκθεση αυτοκινήτων. Ακόμη, στην κατοχή της περιήλθε το εμπορικό κέντρο South Polis στο Παλαιό Φάληρο, ενώ η Eurobank έχει ανακοινώσει συμφωνία μαζί της για δύο χαρτοφυλάκια με 370 ακίνητα, συνολικής αξίας 84 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι διαδικασία για την πώληση του κτηρίου γραφείων της Glaxo είναι σήμερα από τις λίγες που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς η πανδημία έχει περιορίσει σημαντικά και τη δραστηριότητα στο real estate.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα