Σάλος με την «άτακτη» μαθητική παρέλαση αλά Μόντι Πάιθον στην Φιλαδέλφεια- Αναζητούνται οι ταραξίες (videos)

Η οργισμένη τοποθέτηση του δημάρχου, Γιάννη Βούρου και οι αντιδράσεις των χρηστών στο Twitter.

Μπορεί κάποιοι να νομίζουν ότι η παρέλαση παιδιών στο Κερατσίνι με φανέλες και σημαία του Ολυμπιακού ήταν ό,τι πιο περίεργο αντικρίσαμε στους φετινούς εορτασμούς της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ωστόσο φαίνεται πως αυτό δεν ισχύει.

Στην πραγματικότητα, σάλος έχει προκληθεί από μια άλλη μαθητική παρέλαση, που έλαβε χώρα ανήμερα της εθνικής επετείου, με εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και προκαλούν οργή, αλλά και απορία για το τι ακριβώς συνέβη.

Το περιστατικό συνέβη στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, όταν μια ομάδα κοριτσιών, με ενδυμασία παρέλασης, ενεπλάκη με τους παρελαύνοντες και διακωμώδησε την διαδικασία, προκαλώντας ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου κυκλοφόρησε το βίντεο που τις απαθανατίζει. Συγκεκριμένα, τα κορίτσια ανακατεύτηκαν στην πορεία με τους κανονικούς μαθητές και έκαναν έναν περίεργο βηματισμό αλά Μόντι Πάιθον, με έντονες κινήσεις ποδιών και χεριών, αλλά και εκφράσεις στο πρόσωπο.

Πρόκειται για μια σάτιρα που παρουσιάστηκε στο Monty Python’s Flying Circus του 1970 και στόχο είχε να καυτηριάσει την αναποτελεσματικότητα του κράτους. Πρωταγωνιστής ήταν ο υπάλληλος John Cleese, σε ένα φανταστικό υπουργείο της βρετανικής κυβέρνησης, αρμόδιο για την ανάπτυξη ανόητων περιπάτων με επιχορηγήσεις.

Η ομάδα των κοριτσιών άρχισε να περπατά με βηματισμό που παραπέμπει στον Τζον Κλιζ και το θρυλικό σκετς των Μόντι Πάιθον, «The Ministry of Silly Walks», την ώρα που περνούσε μπροστά από τους επισήμους.

Αρχικά, εκτιμήθηκε ότι τα συγκεκριμένα κορίτσια αποτελούν μαθήτριες Λυκείου της Χαλκηδόνας, εξαιτίας και της ενδυμασίας τους. Ωστόσο, με μια προσεκτικότερη ματιά του οπτικού υλικού που κυκλοφόρησε, διαπιστώνει κανείς ότι προκαλούνται ερωτήματα, καθώς την ώρα της παρέλασης, κανείς από όσους παρακολουθούν την παρέλαση δεν φαίνεται να προσέχει αυτή την ομάδα κοριτσιών που αναστατώνουν την διαδικασία και σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητες, ενώ το βίντεο φαίνεται επίσης να κόβεται σε ένα σημείο, αποκαλύπτοντας ότι έχει προηγηθεί επεξεργασία μοντάζ.

Χρήσιμες είναι οι πληροφορίες που μετέδωσε δημοσιογράφος του filadelfia-xalkidona.gr, σύμφωνα με την Athens Voice, ο οποίος υποστήριξε τα εξής: «Μία ομάδα με δική της σημαία παρεισέφρησε, χωρίς να το καταλάβει κανείς, στην αρχή της παρέλασης, ανάμεσα σε δύο σχολεία. Ήταν οργανωμένες απ’ ό,τι φάνηκε. Όπως είδατε και εσείς, δεν γέλαγε καμία. Ήταν σχεδιασμένο όλο αυτό και, το σημαντικότερο, δεν γνώριζε κανείς».

Έως αυτή την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό κανένα στοιχείο για την ταυτότητα των κοριτσιών αυτών, που ενεπλάκησαν με τρόπο προκλητικό στην παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, αλλά ούτε και το ποιος ήταν ο σκοπός πίσω από αυτή την ενέργεια. Ενδεχομένως τα παιδιά να προσπάθησαν, με αυτό τον τρόπο, να στείλουν ένα πολιτικό μήνυμα, καθώς φαίνεται να ήταν γνώστες του πολιτικού ακτιβισμού του Terry Gilliam. Από την άλλη, ενδεχομένως, ίσως επιθυμούσαν απλά να αγγίξουν για μια στιγμή την διασημότητα, με το βίντεο που τις απεικονίζει να κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Δυστυχώς τη χθεσινή μεγαλειώδη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο μας, της Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας στιγμάτισε…

Posted by Giannis Vouros A on Tuesday, October 29, 2019

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού που έλαβε χώρα στο δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, θέση πήρε και ο ίδιος ο δήμαρχος, Γιάννης Βούρος. Ο δήμαρχος προχώρησε σε μια οργισμένη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, στην οποία ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Δυστυχώς, τη χθεσινή μεγαλειώδη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο μας, της Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας στιγμάτισε μια μικρή μερίδα γελοίων υποκειμένων, χλευάζοντας και προσβάλλοντας τη μνήμη των πεσόντων στο έπος του ’40 και μάλιστα υπό τη σκέπη της ελληνικής σημαίας. Τα άτομα αυτά, φορώντας στολή παρέλασης, παρεισέφρησαν από κάποιο στενό της Λεωφόρου Δεκελείας, ανάμεσα στα σχολεία της πόλης που παρήλαυναν κανονικά. Η ταυτοποίηση αυτών των αξιολύπητων νεαρών κοριτσιών έχει ξεκινήσει, καθώς ο Δήμος υποχρεούται να υπερασπιστεί στο ακέραιο την αξιοπρέπειά του».

Δείτε το βίντεο που δείχνει την ομάδα κοριτσιών να εισβάλλει στην μαθητική παρέλαση, πραγματοποιώντας χλευαστικό βηματισμό και προκαλώντας έντονη αναστάτωση:

Παρέλαση αλά Monty Python στη Νέα Φιλαδέλφεια

"The Ministry of Silly Walks"

Posted by Μετανοείτε on Tuesday, October 29, 2019

Μετά την δημοσιοποίηση του περιστατικού στο διαδίκτυο, οι αντιδράσεις ήρθαν γρήγορα, με πολλούς χρήστες να εκφράζουν τον θυμό τους για το περιστατικό και άλλους να αναρωτιούνται το λόγο για τον οποίο διαταράχθηκε με αυτό τον τρόπο η μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Παρακάτω παρατίθενται μερικά χαρακτηριστικά σχόλια που έγιναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το εν λόγω συμβάν:

Μοίρασαν πόνο οι κοριτσάρες στη Νέα Φιλαδέλφεια. Παρέμβαση υψηλής αισθητικής κι εξαιρετικού συμβολισμού. Κατάργηση του μεταξικού θεσμού των μαθητικών παρελάσεων ΤΩΡΑ. https://t.co/arRZ7tNxnV

— Toumbiotis (@toumbiotis_4A) October 29, 2019

Το πιο αισχρό με τις κινήσεις των απροσάρμοστων στην Νέα Φιλαδέλφεια είναι ότι με τον τρόπο που κινούνταν ειρωνεύονταν άτομα που λόγο ασθένειας αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και το περπάτημα είναι ένας αγώνας αντοχής

— carico (@carico1970) October 29, 2019

Τα νεαρά αυτά κορίτσια, με την ζωντάνια τους, τον αυθορμητισμό τους, με πολύ χιούμορ, επιτίθενται στον αναχρονιστικό θεσμό της παρέλασης που έχει τις ρίζες της στον απολυταρχισμο… https://t.co/8FNzYMoMco

— ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ (@ioannismparmpas) October 29, 2019

Τι monty python ρε φιλε…Πλακα μας κανεις ?? Το πολυ πολυ να βλεπουν Ταμτακο…https://t.co/o6BDJ5p0ti

— lyssara (@lyssara2) October 29, 2019

Σκέφτομαι τους ελληνοπερήφανους που είδαν τα παιδιά στη παρέλαση στη Νέα Φιλαδέλφεια και θέλω να τα πάρω αγκαλιά ένα ένα.

— Poisoning-Pigeons (@KyrBTh) October 29, 2019

Ουδείς σεβασμός… Θρίλερ η κατάσταση…#28ηΟκτωβριου #Χαλκηδόνα pic.twitter.com/Yt3cDVcF7n

— ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΜΠΕΚΑΣ (@Praktor_000) October 29, 2019

Από τα ωραία το δρώμενο των παιδιών από την Χαλκηδόνα! Δεν έχουν μόνο οι πολιτικοί το δικαίωμα να "δρουν" με ανιστόρητους ισχυρισμούς , υπάρχει και η ευφάνταστη νεανική αντίδραση!

— Giorgos Theodosatos (@goe4) October 29, 2019

και σε ίδρυση παν/μιων, τμηματων και σχολων, δεν πρεπει να υπαρχει αλλη χωρα με τετοιο καταιγισμό

— Åtħ Gøðêlítšäs (@godelitsas) October 29, 2019

Αν αναρωτιώσαστε ποιοι θα φέρνουν αύριο ντελίβερι καφέ+τυρόπιτα στα παιδιά σας στη δουλειά, τώρα ξέρετε.#χαλκηδόνα

— ΘουΒου (@thouvou13) October 29, 2019

Θίχτηκε ο νεοέλληνας για τα παιδιά από την Χαλκηδόνα

το ότι 10 χρόνια τον έχουν μουρλανει στην φάπα και κάνει την κότα αυτό δεν τον πείραξε καθόλου

Τώρα το είδα και ρισπεκτ στα παιδιά

— Γλυκουλιξ (@alximistis_r) October 29, 2019

Ξαναβλέπω το βίντεο με την παρέλαση στη Νέα Χαλκηδόνα.
Δεν είναι υπέροχο όταν συμβαίνει το "Από τα παιδιά σας θα το βρειτε" ?

— ilovemitsos (@ilovemitsos) October 29, 2019

Παιδιά τι γίνεται εκεί στην φιλαδελφεια ??? Θέλετε να βαλω τις φωνές ?

— mamouni (@mamounaki_) October 29, 2019

Σε άλλα νέα, εικαστική παρέμβαση είχαμε χθες κατά την διάρκεια της παρέλασης στη Ν. Φιλαδέλφεια από μαθητιώσα νεολαία με θέμα "Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ". pic.twitter.com/mPC85H0duy

— Μίλτος Τερερές (@miltontereres) October 29, 2019

The post Σάλος με την «άτακτη» μαθητική παρέλαση αλά Μόντι Πάιθον στην Φιλαδέλφεια- Αναζητούνται οι ταραξίες (videos) appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα