Ρωσία: Συνελήφθησαν υπάλληλοι του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια επειδή βοηθούσαν την Ουκρανία

Δύο υπάλληλοι του πυρηνικού εργοστασίου της Ζαπορίζια στην Ουκρανία συνελήφθησαν επειδή μετέφεραν πληροφορίες στις ουκρανικές αρχές, ανακοίνωσαν σήμερα ο η ρωσική εθνοφρουρά και ένας τοπικός αξιωματούχος, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σε ανακοίνωσή της, η ρωσική Εθνοφρουρά αναφέρει ότι απέτρεψε αυτό που αποκάλεσε “παράνομες ενέργειες” που απειλούσαν την ασφάλεια του εργοστασίου και συνέλαβε τους δύο υπαλλήλους, οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, είχαν διαβιβάσει πληροφορίες στις ουκρανικές

ένοπλες δυνάμεις σχετικά με τις θέσεις προσωπικού και εξοπλισμού.

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης ότι συνέλαβαν ένα τρίτο άτομο που είχε παραβιάσει τις διαδικασίες πρόσβασης στο εργοστάσιο, περιγράφοντάς το άτομο αυτό ως “συνεργό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που μετέδωσε τις συντεταγμένες για τις κινήσεις ρωσικού εξοπλισμού”.

Ο πυρηνικός σταθμός της  Ζαπορίζια, ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη, κατελήφθη από τα ρωσικά στρατεύματα τον περασμένο Μάρτιο. Παραμένει κοντά στην πρώτη γραμμή του πολέμου και έχει δεχθεί επανειλημμένα πυρά τις τελευταίες εβδομάδες, πυροδοτώντας φόβους για μια παγκόσμια πυρηνική καταστροφή. Τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία έχουν κατηγορήσει η μία την άλλη για βομβαρδισμό του εργοστασίου.

Ο Vladimir Rogov, αξιωματούχος της διορισμένης από τους Ρώσους διοίκησης, ανέφερε εξάλλου ότι άλλα δύο άτομα συνελήφθησαν στις 17 Αυγούστου και κατηγορήθηκαν ότι βοήθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις.

Διαβάστε επίσης

Ζαπορίζια: Πιθανόν εντός των επόμενων ημερών η επίσκεψη της αποστολής της IAEA στο πυρηνικό σταθμό

Οι ΥΠΕΞ Λαβρόφ και Κολονά συζήτησαν το ενδεχόμενο επιθεώρησης του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσία, Συνελήφθησαν, Ζαπορίζια, Ουκρανία,rosia, synelifthisan, zaporizia, oukrania