Ρωσία: Για πρώτη φορά από τον Μάρτιο τα κρούσματα με κορονοϊό ξεπερνούν τις 10.000

14:16 9/6/2021 - Πηγή: Mononews

Για πρώτη φορά από τον Μάρτιο, τα κρούσματα με κορονοϊό στη Ρωσία, ξεπερνούν τις 10.000, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν τη Δευτέρα. Η εκστρατεία ανοσοποίησης προχωρά επίσης με βραδείς ρυθμούς.

Συνολικά 10.407 νέα κρούσματα covid-19 εντοπίστηκαν στη Ρωσία το προηγούμενο 24ωρο, από τα οποία τα 4.124 στη Μόσχα, ο μεγαλύτερος αριθμός που

έχει καταγραφεί στη ρωσική πρωτεύουσα από τον Ιανουάριο και το τέλος του δεύτερου, φονικού κύματος της πανδημίας.

Ωστόσο οι ρωσικές αρχές εκτιμούν ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, αν και παραδέχονται ότι οι αριθμοί σημειώνουν άνοδο και φοβούνται ότι ένα νέο κύμα της επιδημίας ενδέχεται να πλήξει τη χώρα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ζητήσει επανειλημμένα από τους Ρώσους να εμβολιαστούν κατά της covid-19, με στόχο η χώρα να πετύχει τη συλλογική ανοσία το φθινόπωρο του 2021.

Όμως σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Levada που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο, το 62% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν είναι έτοιμο να εμβολιαστεί με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Από τον Δεκέμβριο, όταν ξεκίνησε η εκστρατεία ανοσοποίησης, λιγότεροι από 18 εκατομμύρια Ρώσοι, περίπου το 12% του πληθυσμού, έχει λάβει μία δόση εμβολίου κατά της covid-19, σύμφωνα με την καταμέτρηση του ιστότοπου Gogov, ο οποίος συγκεντρώνει τα στοιχεία από όλες τις ρωσικές επαρχίες και τα μέσα ενημέρωσης έλλειψη επίσημων, εθνικών στατιστικών στοιχειών.

Η Ρωσία είναι μία από τις πλέον πληγείσες χώρες από την πανδημία. Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία Rosstat, περισσότεροι από 270.000 άνθρωποι είχαν πεθάνει από covid-19 ως τα τέλη Απριλίου, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με τον επίσημο, 124.895.

Εξάλλου τα δημογραφικά στοιχεία μαρτυρούν υψηλότερα ποσοστά θανάτων την περίοδο Ιανουαρίου- Απριλίου 2021 σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, με 752.000 καταγεγραμμένους θανάτους, έναντι 611.000 το 2020.

Μετά το lockdown της άνοιξης του 2020, η Ρωσία, για να προστατεύσει την οικονομία της, υιοθέτησε λίγους περιορισμούς για την ανάσχεση της covid-19, και ήρε τους περισσότερους στις αρχές του 2021.

Το βασικό μέτρο που εξακολουθεί να ισχύει είναι η χρήση μάσκας στα καταστήματα και τα μέσα μεταφοράς.

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός: Πώς η Κίνα εμβολιάζει 20 εκατομμύρια κατοίκους τη μέρα

Κορονοϊός: Για άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών καλούν οι αεροπορικές εταιρείες

Wall Street Journal: Ο κορονοϊός ενδέχεται να διέρρευσε από εργαστήριο δείχνει νέα έρευνα

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσία, Μάρτιο, 10 000,rosia, martio, 10 000