Ριάλιτι, τηλεπαιχνίδια, σόου και ολίγα σήριαλ περιορισμένου budget – Τι θα δούμε στην τηλεόραση

Έντονα μεταγραφική περίοδος παραδοσιακά ο Απρίλιος για την ιδιωτική ελληνική TV, δείχνει προς το παρόν να παίρνει παράταση και μετά το Πάσχα οπότε τα κανάλια πρέπει να αποφασίσουν πως θα διαμορφωθεί η επόμενη σεζόν αλλά και πως θα σχεδιάσουν το πρόγραμμά τους στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές.

Η εικόνα πάντως έχει διαμορφωθεί καθώς το παζλ συνθέτουν ριάλιτι, τηλεπαιχνίδια και τα πρωϊνά με τις σειρές μυθοπλασίας να περιορίζονται αισθητά λόγω του

ψαλιδίσματος της επιχορήγησης από το ΕΚΟΜΕ. Όλη η προσοχή των τηλεοπτικών σταθμών πάντως εστιάζει στο «φιλέτο» της τηλεοπτικής ζώνης του prime time που φέρνει το 80% των διαφημιστικών εσόδων στο «ταμείο».

Στο Mega υπάρχει κινητικότητα και έχουν πέσει προτάσεις για έναν διαφοροποιημένο ρόλο για τη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια Νίκη Λυμπεράκη στην οποία προτάθηκε να συμμετάσχει σε τηλεπαιχνίδι. Η εκπομπή «Mega Καλημέρα» ολοκληρώνεται πρόωρα την Πρωτομαγιά και δεν θα συνεχίσει την επόμενη σεζόν, οπότε και αναμένεται η απόφαση για την τύχη της Ελεονώρας Μελέτη. Η Δανάη Μπάρκα παραμένει στο κανάλι που τη θεωρεί δυνατό χαρτί αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα ενταχθεί στη ζώνη 10.00-13.00 καθώς μετατρέπει τον χαρακτήρα της σε infotainment. Δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστική απόφαση για την Ελένη Μενεγάκη – αν και όλα δείχνουν ότι θα τοποθετηθεί στο πρωϊνό – αλλά και για τον Κώστα Τσουρό.

Σταθερή στη θέση της θα παραμείνει η Μαρία Μπεκατώρου με το «The Chase», ενώ το κανάλι θα λανσάρει νέο πολλά υποσχόμενο τηλεπαιχνίδι για το οποίο αναζητείται παρουσιαστής, τόσο από τη δεξαμενή των προσώπων της ενημέρωσης όσο και από τον χώρο της ψυχαγωγίας. Στα σήριαλ συνεχίζει η «Γη της Ελιάς» με τον τέταρτο κύκλο ενώ οι τηλεθεατές θα δουν τα τελευταία επεισόδια του «Maestro», τη δεύτερη σεζόν του «Αγιου Παΐσιου», το νέο κύκλο του «Famagusta» αλλά και τη νέα σειρά του Ανδρέα Γεωργίου με τίτλο «Τιρκουάζ».

Στον ΑΝΤ1 ξεκίνησαν οι συζητήσεις και διαπραγματεύσεις για την ανανέωση της συνεργασίας με τον Νίκο Χατζηνικολάου, τον Γιώργο Λιάγκα, τη Φαίη Μαυραγάνη αλλά και τη Μαρία Αναστασόπουλου.

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου παίζει δυνατά στο κανάλι με τρεις εκπομπές: το «2night show», τον «Εκατομμυριούχο» και τη νέα ταξιδιωτική εκπομπή που ξεκινά γυρίσματα το επόμενο Σαββατοκύριακο. Ακολουθούν οι «Ράδιο Αρβύλα» και το «Βινύλιο». Σταθερός ο Γιώργος Λιάγκας με την ομάδα του στο «Πρωινό» και αμετακίνητοι οι παρουσιαστές τηλεπαιχνιδιών Ζέτα Μακρυπούλια και Θάνος Κιούσης.

Γύρω στις 15 Μαίου θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τις εκπομπές του Σαββατοκύριακου, της Φαίη Μαυραγάνη και της Μπέττυ Μαγγίρα. Στη βραδινή ζώνη προορίζονται η νέα σειρά παραγωγής Καραγιάννη «Grand Hotel» σε επιμέλεια Δημήτρη Αποστόλου, μια δυνατή κωμωδία, το prequel της «Μάγισσας» και ενδεχομένως το «Your Face Sounds Familiar».

O Alpha προγραμματίζει 7 σειρές που θα διασπείρει στις δύο επιμέρους φάσεις της σεζόν, πριν και μετά τα Χριστούγεννα του 2024. Από το σημερινό πρόγραμμα διατηρεί το ιστορικό πλέον «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» ενώ προβιβάζεται και ο δεύτερος κύκλος της σειράς «Ο Γιατρός» με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. Στα new entries περιλαμβάνεται το νέο κωμικό σήριαλ των Ρέππα – Παπαθανασίου με τίτλο «Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα», μια παρωδία των σίριαλ σε 14 επεισόδια με μουσική Γιώργου Θεοφάνους και ερμηνεία Αφροδίτης Μάνου, και ένα ισχυρό καστ: Κωνσταντίνος Καζάκος, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Άννα Κουρή, Ματθίλδη Μαγγίρα, Χρύσα Ρώπα, Μαριέλλα Σαββίδη κ.ά.

Παράλληλα εντάσσει στο πρόγραμμά του την κοινωνική σειρά 8 επεισοδίων – ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Να με λες μαμά» που αφορά την παιδική κακοποίηση, με την ιστορία μιας μαθήτριας η οποία κακοποιείται από τη μητέρα της. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους Μαρία Κίτσου, Ιβάν Σβιτάιλο, Φιλαρέτη Κομνηνού και Ελένη Κοκκίδου. Επίσης τη «Διάφανη αγάπη», μια ρομαντική εκδοχή που θυμίζει την ταινία «Αόρατος εραστής» (Ghost), τον «Τιμωρό» και «Η Παναγιά της Φωτιάς». Στο κανάλι επιστρέφει το τηλεπαιχνίδι «Deal», ενώ αναζητείται το πρόσωπο που θα πάρει τη θέση του Χρήστου Φερεντίνου (που έχει μετακομίσει στον ΣΚΑΙ), κάτι που θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα ο σταθμός έχει κλείσει ένα ακόμη τηλεπαιχνίδι που θα ανακοινωθεί σύντομα και συνεχίζει τα γυρίσματα για νέα επεισόδια στις «Οικογενειακές ιστορίες».

Το Star δεν θα προβεί σε σημαντικές αλλαγές. Στη θέση τους παραμένουν οι Ελένη Χατζίδου και Ετεοκλής Παύλου με το «Breakfast @Star», ενώ απαράλλακτες παραμένουν οι εκπομπές «Αλήθειες με τη Ζήνα», «Shopping Star» και ο «Τροχός της τύχης». Η «Φάρμα» θα παραμείνει στο πρόγραμμα με παρουσιαστή τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο ενώ δεν έχει γίνει γνωστό  αν θα προβληθεί το «Next top model». Βέβαιαη θεωρείται η διατήρηση του «First Dates» και του «MasterChef».

Στον ΣΚΑΙ η Φαίη Σκορδά αναμένει τη συνάντησή της με τη διοίκηση του καναλιού αναφορικά με το αν θα παραμείνει ή όχι στη μεσημεριανή ζώνη, καθώς όλη η πρωινή γίνεται οριστικά ενημερωτική. Αυτό που παραμένει αναλλοίωτο είναι οι εκπομπές του Μάρκου Σεφερλή και του Χρήστου Φερεντίνου. Το «My style rocks» μάλλον μπαίνει σε αγρανάπαυση ενώ σταματά και η ζωντανή ψυχαγωγική εκπομπή του Σαββατοκύριακου που παρουσίαζε η Μαρία Μπακοδήμου. Στη βραδινή ζώνη επιστρέφει το «Voice» με αλλαγές την ίδια στιγμή που ο Τούρκος παραγωγός και συνεργάτης του σταθμού του Φαλήρου, Ατζούν Ιλιτζαλί εισηγείται νέο ριάλιτι με πιο αθλητικό και αγωνιστικό περιεχόμενο για το πρώτο μισό της σεζόν.

Στο Open οι αλλαγές και ανανεώσεις αποτελούν commodity. Στην πρωινή ζώνη εκκρεμούν συναντήσεις με την Ελένη Τσολάκη, ενώ με αλλαγές όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει το μεσημέρι η Κατερίνα Ζαρίφη. Η Αννίτα Πάνια θα παραμείνει το Σαββατοκύριακο. Δύο σειρές και ένα ριάλιτι θα καλύψουν ένα κενό στο πρόγραμμα της βραδινής ζώνης, στο οποίο ήδη έρχονται από τις επόμενες εβδομάδες οι Ηλίας Ψινάκης και Θέμης Γεωργαντάς. Η Ιωάννα Μαλέσκου και η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου είναι πρόσωπα που ο σταθμός ήδη έχει κλείσει, με την πρώτη να επιστρέφει σε έναν μήνα με το ριάλιτι «TV Queens» (μαζί με τον Ανδρέα Μικρούτσικο).

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει μέσα από τη συχνότητα του Open με δική της εκπομπή, ύστερα από αρκετά χρόνια αποχής.

Διαβάστε επίσης:
Στουρνάρας για την πορεία της οικονομίας: «Είμαι ήσυχος. Μπορώ να κοιμάμαι τα βράδια»

ISIS: Μετά το Champions League, απειλεί και το Euro 2024 που θα γίνει το καλοκαίρι στη Γερμανία

Τσακλόγλου: Πολλές οι προκλήσεις στα συστήματα υγείας από τη γήρανση του πληθυσμού

Keywords
budget, τηλεοραση, σηριαλ, σοου, budget, next top model, ελεονωρα μελετη, ελενη μενεγακη, ζετα μακρυπουλια, οικογενειακες ιστοριες, φαιη σκορδα, ηλιας ψινακης, champions league, πασχα, παζλ, time, mega, πρωτομαγια, νέα, ΑΝΤ1, βινύλιο, hotel, face, alpha, Χριστούγεννα, ghost, deal, φερεντινος, σκαι, star, top, style, voice, queens, στουρναρας, league, euro, καλοκαιρι, κινηση στους δρομους, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, eurobank alpha, alpha eurobank, Καλή Χρονιά, πασχα 2012, δαναη μπαρκα, ελενη, δυνατα, ιβαν, μητερα, μουσικη, ντοκιμαντερ, περιοδος, προγραμμα, σκαι, τυχη, ψινακης, alpha, face, mega, star, time, αννα, απριλιος, εβδομαδες, γεωργιου, γινει, γινεται, γιωργος λιαγκας, γρηγορης, γυρισματα, δαναη, διοικηση, δικη, δειχνει, υπαρχει, ερχονται, ζετα, ζωνη, ιδια, ησυχος, θυμιζει, εικονα, ιωαννα, ιστορικο, κυκλος, κωμωδια, λιαγκας, μενεγακη, μαρια, νικη, νικο, ομαδα, παζλ, ρολο, ρωπα, σεζον, σειρες, συντομα, σειρα, σιριαλ, σκορδα, συχνοτητα, χατζηνικολαου, κωνσταντινος, αρναουτογλου, εκπομπες, euro, επεισοδια, γηρανση, style, καζακος, κιουσης, κωνσταντινα, league, μελετη, top, θανος, υγειας
Αναζητήσεις
rialiti-tilepaichnidia-soou-kai-oliga-sirial-periorismenou-budget--ti-tha-doume-stin-tileorasi.htm
Τυχαία Θέματα
Ριάλιτι,rialiti