Πτώση 1,7% σημείωσε το πετρέλαιο

H τιμή του πετρελαίου WTI υποχώρησε την Τρίτη, με την αγορά να προετοιμάζεται για πτώση της ζήτησης των καυσίμων, η οποία πρόκειται να συμβεί από την αναμενόμενη άνοδο των επιτοκίων των ΗΠΑ.

Το συμβόλαιο εκπλήρωσης του Νοεμβρίου για το πετρέλαιο τύπου WTI σημείωσε πτώση κατά 1,42 δολάρια ή 1,7% με την τιμή να ορίζεται στα 83,94 δολάρια το βαρέλι. Τόσο το Brent όσο και

το WTI βρίσκονται σε τροχιά για τις χειρότερες τριμηνιαίες ποσοστιαίες μειώσεις από την αρχή της πανδημίας. Το Brent έφτασε τα 139 δολάρια το βαρέλι τον Μάρτιο, στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008.

Τι ανέφεραν οι αναλυτές

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είναι πιθανό να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης την Τετάρτη για να περιορίσει τον πληθωρισμό. Αυτές οι προσδοκίες επιβαρύνουν τις μετοχές, οι οποίες συχνά κινούνται παράλληλα με τις τιμές του πετρελαίου.

Ενώ άλλες μεγάλες οικονομίες σφίγγουν, η Κίνα άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια αναφοράς δανεισμού την Τρίτη, καθώς ο δεύτερος μεγαλύτερος χρήστης πετρελαίου στον κόσμο προσπαθεί να εξισορροπήσει την ενίσχυση της υποτονικής οικονομικής ανάπτυξης έναντι της αποδυνάμωσης του νομίσματος γιουάν. Η Τράπεζα της Αγγλίας θα ανακοινώσει την απόφασή της για τα επιτόκια την Πέμπτη.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ εκτιμάται ότι αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά περίπου δύο εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με το Reuters. Τα ταξίδια με οχήματα στις ΗΠΑ τον Ιούλιο μειώθηκαν κατά 3,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, καταγράφοντας μια δεύτερη συνεχόμενη πτώση.

Διαβάστε επίσηςΉπια πτώση του χρυσού εν αναμονή της απόφασης της FedΑπώλειες στις ευρωαγορές – Πτώση άνω του 1% για τον Stoxx 600Ρουμπινί: O Dr Doom βλέπει παγκόσμια ύφεση και κατάρρευση 40% στον S&P 500
Keywords
Τυχαία Θέματα