Προς αναβολή για μετά τον Δεκαπενταύγουστο ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας

Την αναβολή της διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για τις 26 Ιουλίου εισηγήθηκε η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά την επιστολή που απέστειλε η Ελληνική Αστυνομία, η οποία γνωστοποίησε πως δεν μπορεί να

εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα σε κάποιο γήπεδο της Αττικής. Η επιστολή ήρθε μετά και την έντονη κόντρα μεταξύ των διοικήσεων των δύο ομάδων για το γήπεδο της Ριζούπολης, στο οποίο ήταν προγραμματισμένο να γίνει ο τελικός, και τις απειλές για παρουσία οργανωμένων οπαδών των δύο ομάδων στην περιοχή έξω από το γήπεδο.

Όπως φαίνεται η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ αποφάσισε να προτείνει την αναβολή του τελικού για μετά τις 15 Αυγούστου, καθώς υποστηρίζει πως δεν υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος για να βρεθεί από τη διοργανώτρια αρχή το γήπεδο που θα φιλοξενήσει το παιχνίδι.

Αναλυτικά η σχετική εισήγηση:«Η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ εισηγείται στην Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ε.Π.Ο. την μετάθεση του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 για το δεύτερο 15ήμερο του μηνός Αυγούστου 2020. Ο τελικός θα διεξαχθεί με βάσει τις ήδη ληφθείσες αποφάσεις, αναφορικά με τις διαδικασίες και την οργάνωση του αγώνα».

Υπενθυμίζεται πως ο Ολυμπιακός έχει προγραμματισμένο παιχνίδι με την Wolves για το Europa League στις 6 Αυγούστου, ενώ είχε ζητήσει να μην αλλάξει η ημερομηνία του τελικού, προτείνοντας να γίνει ο αγώνας στο ΟΑΚΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα