Πώς να φτιάξετε νόστιμα και αφράτα πιροσκί με λουκάνικο

Πιροσκί με λουκάνικο από τον Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξτε το κλασικό ρώσικο σνακ με λουκάνικο εύκολα και γρήγορα. Αφράτη και τραγανή ζύμη με λουκάνικα Φρανκφούρτης!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη ζύμη

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Ιδανικά το γάλα να είναι χλιαρό για να μην κάψει τη μαγιά.Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψουν τα υλικά.Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε με τον γάντζο με μέτρια ταχύτητα για
5-6 λεπτά.Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια.Κόβουμε τα λουκάνικα στη μέση.Ανοίγουμε κάθε ζυμάρι με τον πλάστη και βάζουμε ένα κομμάτι λουκάνικο και τυλίγουμε σε ρολό. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα υλικά.Βάζουμε τα πιροσκί σε ταψιά με λαδόκολλα και καλύπτουμε με πετσέτες. Αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσουν.Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά να κάψει στους 160οC.Τηγανίζουμε σε δόσεις τα πιροσκί για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.

Συστατικά

Για τη ζύμη

240 γρ. γάλα χλιαρό1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική1 κ.σ. μαγιά ξηρή3 αυγά μεσαία500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.αλάτι1-2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

6 λουκάνικα Φρανκφούρτης600 ml ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Δείτε την υπόλοιπη συνταγή εδώ

ΠΗΓΗ: AKIS PETRETZIKIS

The post Πώς να φτιάξετε νόστιμα και αφράτα πιροσκί με λουκάνικο appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα