Πολύ κοντά στο 90% η Δημόσια Πρόταση για τον Τιτάνα

Πολύ κοντά στην υπέρβαση του στόχου του 90% βρίσκεται η δημόσια πρόταση για τις μετοχές του Τιτάνα. Αν και ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, εντούτοις όλα δείχνουν ότι το συνολικό ποσοστό αποδοχής των μετόχων, που κατέχουν κοινούς και προνομιούχους τίτλους της ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας, κινείται οριακά προς τη ζώνη του 90%.

Μένει να διαπιστωθεί αν στο επόμενο δίωρο θα υπερκεραστεί το κρίσιμο αυτό όριο, με βάση το οποίο ο Τιτάνας θα μεταφέρει την έδρα του στο Βέλγιο. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η Δημόσια Πρόταση θα

είναι επιτυχημένη ακόμα και από τη στιγμή που το ποσοστό αποδοχής θα κινηθεί από το 75% έως το 90%.

Την προηγούμενη φορά η πρόταση του Τιτάνα συγκέντρωσε μεν το 92% των προνομιούχων τίτλων, αλλά έμεινε στο 87% σε ότι αφορά τους κοινούς.

Με τα τωρινά δεδομένα και αν στο τέλος η δημόσια πρόταση ξεπεράσει το 90% τότε οι εναπομείναντες μέτοχοι έχουν δύο επιλογές, είτε να παραδώσουν τα χαρτιά τους στην προτείνουσα εταιρεία (Titan Cement International) είτε να λάβουν μετρητά στην τιμή των 19,64 ευρώ για τις κοινές μετοχές και 18,98 ευρώ για κάθε έναν προνομιούχο τίτλο. Σε κάθε περίπτωση, το οριστικό αποτέλεσμα της Δημόσιας Πρότασης αναμένεται να κοινοποιηθεί αργότερα σήμερα το βράδυ.

The post Πολύ κοντά στο 90% η Δημόσια Πρόταση για τον Τιτάνα appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα