Ποιους καίει το πρόστιμο του 1 εκατ. ευρώ, η επαναφορά του Σάλλα, η οχύρωση του Παπαλεξόπουλου και οι γυναίκες του Ψάλτη

Οχυρώνονται οι ισχυροί επιχειρηματίες

Τα μηνύματα σε διεθνές επίπεδο είναι ξεκάθαρα και κανένας δεν έχει αμφιβολία ότι θα υπάρξει ένα νέο κύμα πανδημίας… 

Το αν θα είναι των ίδιων διαστάσεων ή πιο ήπιας συμπεριφοράς του ιού κανένας δεν το γνωρίζει ακόμη και η διεθνής επιστημονική κοινότητα δεν το έχει ξεκάθαρο. 

Με δεδομένο αυτή την εικόνα οι Έλληνες επιχειρηματίες οχυρώνονται, μαζεύουν ρευστότητα και κάνουν το σταυρό τους… 

Μετά τον Μυτιληναίο κ.ά. σειρά παίρνει ο διευθύνων σύμβουλος της Τιτάν και πρόεδρος του ΣΕΒ,

ο οποίος αποφάσισε η εταιρεία να προχωρήσει σε πρόωρη αποπληρωμή του ομολόγου που έληγε τον Ιούνιο του 2021 μέσω της έκδοσης νέου ομολόγου ύψους 250 εκατ. ευρώ, 7ετούς διάρκειας. 

Όπως έλεγε και γνωστός τραπεζίτης στην στήλη οι επιχειρηματίες κάνουν πλάνα με υπόθεση ότι και το 2021 θα είναι δύσκολη χρονιά εξ ου και αποκτούν νέες γραμμές ρευστότητας αντικαθιστώντας αυτές που λήγουν εντός του ζοφερού χρονικού διαστήματος: από τώρα μέχρι και το τέλος του 2021. 

Κεφάλαιο κίνησης από τον Γεράρδο

Και επειδή ο κάθε επιχειρηματίας έχει ανάλογα με το μέγεθος του ομίλου ή της επιχείρησης που διοικεί διαφορετικές ανάγκες τα πλάνα ενίσχυσης της ρευστότητας διαφέρουν. 

Στο Πλαίσιο πόσω μάλλον μετά το άνοιγμα των δραστηριοτήτων στις λευκές συσκευές τα έβαλαν κάτω, τα μέτρησαν και πήγαν στην Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 0,40#ifrm101{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig101:hover + #ifrm101,#ifrm101:hover,#trig101:active + #ifrm101,#ifrm101:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} για νέο ομολογιακό ύψους 6 εκατ. ευρώ, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως κεφάλαιο κίνησης. 

Η ολική επαναφορά του Μιχάλη Σάλλα

Η στήλη σας είχε ενημερώσει πριν λίγες ημέρες ότι ο Μιχάλης Σάλλας θέλει να κάνει την Παγκρήτια Τράπεζα από Συνεταιριστική εμπορική. 

Η αρχή έγινε καθώς οι μέτοχοι έδωσαν έγκριση για τη μετατροπή της σε Ανώνυμη Εταιρεία

Ο Μιχάλης ξέρει καλά την δουλειά του τραπεζίτη, κυρίως αυτή που σχετίζεται με την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων. 

Η στήλη πληροφορείται ότι αναμένεται να οργώσει όλη την Ελλάδα καθώς θέλει να χρηματοδοτήσει επιχειρήσεις του πρωτογενή τομέα, της μεταποίησης των προϊόντων αλλά και άλλες έξυπνες ιδέες…  όπως είπε και ο ίδιος «στόχος είναι η Παγκρήτια Τράπεζα να γίνει ένα σύγχρονο ανταγωνιστικό πιστωτικό ίδρυμα. 

Ο προσανατολισμός της παραμένει στη στήριξη της τοπικής και κατ’ επέκταση της εθνικής οικονομίας, με λύσεις πρωτοποριακές, που θα εκμεταλλεύονται την τεχνολογία και θα ενισχύονται από την τεχνογνωσία ενός εξειδικευμένου τραπεζικού «επιχειρείν». 

Big 4: Το φυσάν και δεν κρυώνει…

Λοιπόν, μέχρι και την τελευταία στιγμή οι δικηγόροι, οι βιομήχανοι και τα στελέχη των big 4 ελεγκτικών εταιρειών δεν σταμάτησαν να πιέζουν με όποιο τρόπο μπορούσαν την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών – όσον αφορά τις διατάξεις του νομοσχεδίου για την εταιρική διακυβέρνηση και τις αλλαγές που φέρνει στις εξουσίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς – για να μην μπει αφενός το πρόστιμο του 1 εκατ. ευρώ στο ορκωτό που δεν θα κάνει καλά την δουλειά του – όταν ελέγχει εισηγμένες εταιρείες – αφετέρου να μην υπάρξει το fit and proper στα μέλη των διοικητικών συμβουλίων. 

Βλέπετε καίει πολλούς το κόψιμο της οικογενειοκρατίας από τα διοικητικά συμβούλια.

Η στήλη πληροφορείται ότι ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός είχε την ιδέα για το πρόστιμο του 1 εκατ. ευρώ προς του ορκωτούς, κάποια στιγμή είχε γίνει συζήτηση αυτό να πέσει στα 500.000 ευρώ, ωστόσο εν τέλει πέρασε του Ζαββού. 

Ψάλτης: Στηρίζει τις γυναίκες

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank ΑΛΦΑ -1,54% 0,64#ifrm32{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig32:hover + #ifrm32,#ifrm32:hover,#trig32:active + #ifrm32,#ifrm32:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} Βασίλης Ψάλτης έχει αποδείξει ότι στηρίζει τις γυναίκες στην τράπεζα που διοικεί τα τελευταία χρόνια. 

Και μιλάμε για μια τράπεζα όπου το διοικητικό της συμβούλιο αποτελούνταν από άνδρες και σπάνια έβλεπες γυναίκα σε θέση αιχμής. 

Μιλώντας σε συνέδριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εργασιακό περιβάλλον ο Βασίλης ανέφερε ότι το 55% του προσωπικού της τράπεζας είναι γυναίκες και 3 εξ αυτών βρίσκονται στα ανώτατα κλιμάκια. 

Αγωγή του Λογοθέτη σε 79 φυσικά και νομικά πρόσωπα

Αγωγή με την οποία αξιώνει αποζημίωση της τάξεως των 400 εκατ. ευρώ από πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της αλλά και συνολικά 79 φυσικά και νομικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και Ελληνες χαμηλόβαθμοι πρώην τραπεζίτες, κατέθεσε η Libra Capital, συμφερόντων της οικογενείας Λογοθέτη, ισχυριζόμενη απάτη ευρείας κλίμακας από τους εναγομένους εις βάρος της.

Σήμερα, Τρίτη, συζητείται σε ελληνικό δικαστήριο και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και προσωρινής διαταγής της Libra για το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων των 79 εναγομένων στην Ελλάδα, ενώ στις 7 Ιουλίου συζητείται και σε κυπριακό δικαστήριο αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα έπειτα από σχετική προσωρινή διαταγή.

Διαβάζοντας κανείς τα σχετικά έγγραφα των εναγόντων συναντάει δεκάδες επιχειρήσεις με έδρα σε φορολογικούς παραδείσους που εμφανίζονται να στήνονται εν μια νυκτί για να αποτελέσουν οχήματα συγκεκριμένων συναλλαγών των εναγομένων.

Και συγκεκριμένα ονόματα που συχνά πυκνά αναδύονται πότε στη μία και πότε στην άλλη εταιρεία, χωρίς καμία, εκ πρώτης όψεως, ευδιάκριτη λογική των μεταξύ τους συσχετισμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα