Ποιοι πυροβολούν τον Σταϊκούρα, η επιδότηση στον Ευτύχη και οι γκρίνιες, ο mr Intrum σε διεθνές συνέδριο και η αλλαγή φρουράς στην ΕΕΤ

Αγορά: αναμένοντας την Ούρσουλα

Οι επενδυτές είτε εντός είτε εκτός συνόρων περιμένουν την πρόταση της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης για να δουν αν η Ευρώπη θα κάνει πράγματι το μεγάλο βήμα που πρότειναν οι Μακρόν-Μέρκελ ή θα επικρατήσει και πάλι συμβιβασμός μετά την εξέγερση των Ολλανδών, Αυστριακών και των λοιπών, που ζητούν να δοθούν δάνεια και όχι μεταβιβάσεις…

Η ανακοίνωση της πρότασης της Κομισιόν – διά χειρός της προέδρου της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – είναι προγραμματισμένη για σήμερα.

Ποιοι πυροβολούν τον Σταϊκούρα

Οι κεραίες της στήλης έχουν πιάσει εδώ και

μερικές εβδομάδες ότι πολλοί, κορυφαίοι υπουργοί αλλά και τεχνοκράτες που βρίσκονται στην αυλή της πολιτικής, σπεύδουν συχνά πυκνά στο Μέγαρο Μαξίμου και προσπαθούν – όπως πληροφορούμαι μάλιστα την ιδρώνουν την φανέλα – να αποδομήσουν τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Τα επιχειρήματα που ρίχνουν μαζί με την χολή είναι του τύπου: δεν καταλαβαίνει τις ανάγκες της αγοράς, των επιχειρήσεων, είναι συνεχώς με το τεφτέρι στο χέρι και κόβει, είναι λογιστάκος και άλλα τέτοια χαριτωμένα και φαρμακερά…

Οι πιο παθιασμένοι, όπως πληροφορούμαι, πολέμιοι σε αυτό το στυλ αποδόμησης είναι δύο κορυφαίοι υπουργοί, οι οποίοι στο παρελθόν ήταν πολύ μα πολύ κοντά και έχουν κοινό πολιτικό «πατέρα»…

Και οι δύο μιλάνε με τους επιχειρηματίες, επαγγελματίες του κλάδου που ηγεμονεύουν και θέλουν να εξυπηρετήσουν κόσμο και κοσμάκη…Και έρχεται ο Σταϊκούρας να τους χαλάσει την πολιτική γενναιοδωρία όταν λέει ότι τα δημοσιονομικά φθάνουν έως εδώ…

Η στήλη πληροφορείται ότι ο Κυριάκος που έχει γίνει κοινωνός των επιχειρημάτων αναφέρει ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο αλλαγής της ηγεσίας του οικονομικού επιτελείου.

Βέβαια εδώ που τα λέμε και ο Σταικούρας δεν έχει φροντίσει να κάνει σωστές συμμαχίες…Ίσως επειδή κοιτάζει περισσότερο την δουλειά παρά να χτίζει συμμαχίες με αυτούς που πρέπει που όμως χρειάζονται περισσότερο από όλα…

Aegean: Το σχέδιο προχωρά παρά τις αρρυθμίες- Γκρίνιες από επιχειρηματίες

Μαθαίνω ότι η δομή του σχεδίου στήριξης της Aegean ΑΡΑΙΓ 3,64% 4,56#ifrm37{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig37:hover + #ifrm37,#ifrm37:hover,#trig37:active + #ifrm37,#ifrm37:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} με κρατικό χρήμα (έμμεσο) είναι σε μεγάλο βαθμό έτοιμη και έχουν βρεθεί τα χρηματοοικονομικά εργαλεία.

Η στήριξη θα είναι – πλην του μεγάλου ζητούμενου της κεφαλαιακής θωράκισης – και σε επίπεδο εργαζομένων μέσω του προγράμματος ενίσχυσης της εργασίας SURE αλλά και με την μορφή «ζεστού» χρήματος μέσω της επιδότησης έως ένα ποσοστό των πτήσεων που έκανε η εταιρεία (Βρυξέλλες, εντός) καθ’ όλη τη διάρκεια του lockdown.

Στην κυβέρνηση αναμένουν και τις ανακοινώσεις της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για το Ταμείο Ανάκαμψης και εντός του Ιουνίου θα μάθουμε λεπτομέρειες.

Όσο για τον Ευτύχη (Βασιλάκη) και τους υπόλοιπους μετόχους (Λασκαρίδη, Κωνσταντακόπουλο) μαθαίνω ότι συνεχίζουν την πίεση… προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Όμως υπάρχουν επιχειρηματίες που υπονομεύουν την προσπάθεια Βασιλάκη λέγοντας δεξιά αριστερά «να μην πάρει κρατική ενίσχυση χωρίς μετοχές, ότι τόσα χρόνια έβγαλε πολλά λεφτά καθώς είχε το μονοπώλιο» και άλλα ωραία. Επικαλούνται μάλιστα και τις άριστες, εδώ και δεκαετίες, σχέσεις των δυο οικογενειών.

Καλώς την να κι ας άργησε! 

Η παροιμία «εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν», ταιριάζει γάντι στην πρόεδρο του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, η οποία άρχισε δειλά-δειλά από το Σαββατοκύριακο να εμφανίζεται στην δημόσια κουβέντα για την πορεία του τουρισμού και τις επιπτώσεις του covid`19 στην βαριά βιομηχανία της ελληνικής οικονομίας.

Πολλοί στην κυβέρνηση αναρωτιούνται τι ακριβώς προσφέρει η Άντζελα στην προεδρία του Οργανισμού καθώς δεν έχουν ακούσει ούτε μία πρόταση από τα χείλη της…

Ας περιμένουμε, λοιπόν, λίγο καιρό και ίσως ξεδιπλώσει το σχέδιο των προτάσεών της. Προς το παρόν κυκλοφορεί με το αντισηπτικό στο χέρι και το προσφέρει σε όποιον είναι δίπλα της όπως μαθαίνω έκανε εχθές στην συνάντησή της με τον Λιγνάδη.

Ο Αρώνης έδωσε την σκυτάλη στον Σταύρο Ιωάννου

Νέος πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών αναλαμβάνει ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Σταύρος Ιωάννου και η επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του θα γίνει εντός του Ιουνίου μετά την γενική συνέλευση της ΕΕΤ.

Ο Σταύρος ήταν αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής και πρόεδρος ο Γιώργος Αρώνης, σήμερα σύμβουλος διοίκησης της Alpha Bank. Ο Αρώνης θα ασκεί τα καθήκοντα συμβούλου διοίκησης της Alpha Bank μέχρι τα τέλη Ιουλίου όταν και θα αποχωρήσει από την τράπεζα.

Γεωργακόπουλος: Δεν θα υπάρξει Αρμαγεδδών 

Ομιλητής στο διεθνές συνέδριο που διοργανώνει η SmithNovak, το οποίο έχει τετραήμερη διάρκεια και συμμετέχουν περισσότερα από 1.600 στελέχη της ευρωπαϊκής αγοράς μη εξυπηρετούμενων δανείων ήταν εχθές το απόγευμα στην διαδικτυακή συζήτηση ο CEO της Intrum Hellas Γιώργος Γεωργακόπουλος.

Μίλησε για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, για τα κόκκινα δάνεια αλλά και για το καλή μαγιά που αφήνει η επιτυχής αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης σε συνδυασμό με τις δράσεις για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους που ανέλαβε η κυβέρνηση.

«Θα έχουμε αύξηση των NPL`s αλλά όχι αρμαγεδδώνα», είπε ενώ έφερε στο προσκήνιο ένα από τα μεγαλύτερα ρίσκα που μπορεί να προκύψει στην πορεία: το ρίσκο να υπερισχύσουν σε κάποιες αγορές λαϊκίστικες απόψεις προστασίας των δανειοληπτών.

Ο Ένρια έκοψε, αφήνοντας όμως ανοικτό, το θέμα bad bank

Ο Ιταλός επικεφαλής του SSM Αντρέα Ένρια, κοινώς το αφεντικό-επόπτης των ευρωπαϊκών τραπεζών ήρθε εχθές να κόψει την όρεξη για δημιουργία ευρωπαϊκής bad bank επί του παρόντος.

Είπε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει κάνει καμία πρόταση για πανευρωπαϊκή bad bank, ανέφερε ότι ο ίδιος έχει υποστηρίξει στο παρελθόν την δημιουργία μια ευρωπαϊκής εταιρείας διαχείρισης ενεργητικού και εξακολουθεί να την θεωρεί ένα χρήσιμο εργαλείο στην περίπτωση «σημαντικής επιδείνωσης της ποιότητας ενεργητικού στο ευρύτερο σύστημα».

Τόνισε δε ότι είναι ακόμη πρόωρο να συναχθούν οριστικά συμπεράσματα για τις ζημιές που θα προκύψουν από την κρίση του covid-19. Οπότε, ραντεβού σε λίγους μήνες όταν μάθουμε τι γίνεται στα δανειακά χαρτοφυλάκια.

Ράλι στις τράπεζες και στην ΔΕΗ

Εντυπωσιακή άνοδο κατέγραψαν οι τραπεζικές μετοχές. Ο κλαδικός δείκτης έκλεισε στο +12,33%. Από τις μετοχές που ξεχώρισαν ήταν της ΔΕΗ ΔΕΗ 0,97% 3,12#ifrm64{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig64:hover + #ifrm64,#ifrm64:hover,#trig64:active + #ifrm64,#ifrm64:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} καθώς προχωρά το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου αλλά και της Aegean ΑΡΑΙΓ 3,64% 4,56#ifrm37{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig37:hover + #ifrm37,#ifrm37:hover,#trig37:active + #ifrm37,#ifrm37:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} που όπως διαβάσατε παραπάνω το σχέδιο διάσωσης εξυφαίνεται…

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποιοι, Σταϊκούρα, Ευτύχη, Intrum, ΕΕΤ,poioi, staikoura, eftychi, Intrum, eet