Πομπέο: Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Τουρκία να κάνει παράνομες γεωτρήσεις, υπάρχουν όρια

Μήνυμα προς την Τουρκία πως δεν μπορεί να προχωρήσει σε παράνομες γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο έστειλε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο από την Αθήνα.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Νίκο Δένδια σχετικά με τις παράνομες δραστηριότητες της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο, ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «υπάρχουν κάποια όρια, δεν μπορούμε να αφήσουμε τον οποιονδήποτε, την Τουρκία,

να κάνει παράνομες γεωτρήσεις».

«Κατανοούμε τους κινδύνους, γνωρίζουμε τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα και δουλεύουμε πολύ στενά ώστε να μην υπάρχει στρατικοποίηση αυτών των θεμάτων αυτών και να υπάρχει αποκλιμάκωση», είπε ο κ. Πομπέο, ο οποίος έκανε λόγο για διπλωματικές δράσεις που πραγματοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

«Δεν θα σας πω τι είπα με τον κ. Μητσοτάκη, ξεκαθαρίσαμε ότι επιχειρήσεις σε διεθνή ύδατα είναι μη αποδεκτές», πρόσθεσε ο κ. Πομπέο.

The post Πομπέο: Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Τουρκία να κάνει παράνομες γεωτρήσεις, υπάρχουν όρια appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα